Yum

De week van gudrun #18: back on track

By 28 augustus 2017 persoonlijk No Comments

Gudrun gudrun gudrun toch. Alweer even helemaal de mist in gevlogen wat bloggen betreft. Sorry sorry sorry guys, really sorry. De laatste diary dat jullie van me lazen was over tomorrowland, de 2 weken nadien heb ik mijn laptop gewoon bijna niet open gehad en heb ik ook geen diary gemaakt. But hey, I’m only human en ik heb ook maar 24 uren in een dag. Nuja, ik ga gewoon even die weken overslaan en deze week weer fris beginnen met een schone lei. Eerlijk is eerlijk: die weken bestonden vooral uit feesten en nadien uitbrakken want verjaardag en aftrsun. Het laatste weekend echter stond ook pukkelpop nog op de planning, maar dat is het hem voor mij niet meer echt geworden.

Ik was moe, feestmoe, mentaal moe, fysiek moe, gewoon leeg. Ik had er écht genoeg van en dat is dan ook de reden dat op pukkelpop al heel vroeg ben vertrokken en het einde niet meer heb gehaald. Al die festivals en feestjes waren fantastisch, maar genoeg is genoeg en ik was gewoon mentaal helemaal leeg gezogen, had geen zin meer om sociaal te zijn en kon niet meer enthousiast worden van de muziek. Het lukte me gewoon niet meer.

Ik ben dan ook heel erg blij dat de festivalzomer op zijn einde is gelopen. Thank god, rust. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een lege planning, seriously. Ik vind het altijd fijn om wel iets leuks gepland te hebben iedere week, maar nu klonk een lege agenda echt gewoon als muziek in mijn oren.

Eindelijk weer tijd om te sporten, tijd om gezond te koken en lekker van de rust te genieten. Yes please, ik heb ZO veel zin om weer in mijn healthy life te vliegen, maar echt, ZO veel. Vol enthousiasme schrijf ik mezelf dan ook gewoon elke dag deze week in voor de crossfit, you know, I’m one of those die in al haar enthousiasme ook wel eens weer erover kan gaan, want ja, ik besloot tegelijk ook weer te starten met hardlopen. MAARJA hey, don’t blame me, een goede start is toch al iets 😀 so let’s goooo!

Maandag

Maandag wilde ik eigenlijk vroeg opstaan om te gaan hardlopen, maar als ik zeg dat ik zaterdag op pukkelpop vroeg door ben gegaan, dan was dit ook door echt een serieuze klop van extreme, heel extreme vermoeidheid. Ja, want mevrouw hier, lag om 20u te slapen in een dressing room van een artiest backstage and that’s not even a joke. Zondag had ik wel wat uitgerust, maar dat was duidelijk niet genoeg, dus in plaats van te gaan rennen besloot ik mijn wekker nog een uurtje later te zetten en nog wat verder te slapen. Na het opstaan voel ik me eerlijk gezegd nog steeds een trainwreck en heb ik bitter weinig zin in de dag, maar goed, opstaan, kleren aan en hoppa naar het werk. Na het werk besluit ik om ondanks de vermoeidheid toch te gaan crossfitten omdat ik met zoveel in mijn hoofd zit dat ik gewoon even alles eruit wil gooien en booooy wat doet dat goed. Heerlijke training, heerlijk mijn hoofd leeggemaakt en moe, maar voldaan weer naar huis toe. Love it. Ik kook bij thuiskomen nog snel wat om de dagen nadien mee te nemen naar mijn werk, you know, als ik weer healthy wil eten kan ik maar beter een beetje deftig voorbereid ben, dus huphup, preppin preppin preppinnnn. Nadien duurt het niet lang meer voor ik mijn bed in duik. Moe tot de duizendste.

Dinsdag

Dinsdag zet ik mijn wekker wel op tijd om toch die gemiste run van maandag in te halen. Ik verwacht er niet veel van, want op 1 run na heb ik al maaaanden niet gelopen. Ik besluit dus om gewoon mijn usual rondje van 5km te rennen, maar niet tussendoor op mijn horloge te kijken hoe snel, zodat ik niet te hard ontmoedigd zou raken. Het gaat bizar genoeg echt super goed, veel beter dan ik had verwacht en ik zit boordevol adrenaline. I don’t know why, gewoon determination om er weer keihard voor te gaan I guess. Bij aankomst thuis kijk ik op mijn horloge en blijkt zelfs dat dit een van mijn snellere 5k’s was die ik al gelopen heb… euh, excuseer? what? Ik liep 5km in 26 minuten, met een pace van 5’14” gemiddeld. Ik snap er geen zak van, maar hey, des te beter, want ik ben super super super blij ofcourse. Nadien ga ik naar het werk en in de avond duik ik weer de crossfit in. Ik ben wel zo slim om altijd te vragen wat er op de planning staat (iets met upper body of benen), zodat ik weet wanneer ik mijn runs kan inplannen. Op een dag dat het squats zijn bijvoorbeeld ben ik ik niet zo achterlijk om eerst te gaan hardlopen. Nuja, als je gevorderd bent kan een rustig loopje wel, maar aangezien ik nog maar net weer begonnen ben is dat niet zo’n fantastisch plan.

The good thing about not being able to work out as much as you want for a long time? Realising how much you actually miss it and how much you love the feeling a workout can give you. These last 2 months were epic fun and I made a lot of memories I will hold on to forever…but after 9 weekends of festivals and parties with not one weekend to get some rest, I'm tired of it and I've had enough of it. It was a little too much for me if I'm honest , but well, clearly I suck at saying no to festivals or parties😅. I am actually really really happy that the festival summer is over now and I can get back to my healthy, active life, my god I've missed it. Byebye alcohol and junkfood for a while, helloooooo healthy food and working out again ❤ now, let's stop talking and start runninggg, letsgooooo 💃 – – – – – #run #igrunners #morningrun #runner #rjnninggirl #woods #trailrun #summer #girlswholift #girlswithmuscles #abs #fitfam #fitgirl #fitgirlsnl #fitdutchie #fitgirlcode #belgianblogger #dutchblogger #fitfamnl #fitnessblogger #workout #blonde #progress #strongnotskinny

A post shared by G U D R U N 🇧🇪 (@gudrunhespel) on

Woensdag

Deze girl vond haar run de dag voordien zo leuk dat ze gewoon weer besloot haar hardloopschoenen aan te trekken. Trager gelopen deze keer en maar 4km en nadien gewandeld, omdat ik mezelf uiteraard niet meteen wil overbelasten. Maar het voelt zo lekker en ik haal er zoveel voldoening uit, dus why not. Nadien weer werk en nadien hopsa weer naar de crossfit toe! Deze keer veel handstand en wat cardio op de planning whiiii. Heel fijne training, wel bloedheet, dus ik zweet me kapot, maar goed, het was weer heel fijn! Nadien is het hupsakee naar huis, douchen, koken, bloggen, slapen.

Donderdag

Om een of andere reden kan ik (weeral, verdammt) niet goed slapen in de nacht van woensdag op donderdag en omdat ik al zo lang wakker lig besluit ik vroeger op te staan en even het bos in te duiken. Als ik de rust in mijn bed niet kan vinden, misschien biedt het bos dan wel een oplossing. En dat doet het… wanneer er na een paar minuten al een eerste baby hertje voorbij huppelt word ik instant happy en rustig. Zoiets idioot, maar ik kan dus echt heel gelukkig worden van wilde dieren die je zorgeloos voorbij huppelen, zoals hertjes, eekhoorntjes, een vos if you’re really lucky. Er zit gewoon iets in dat onbezorgde dat die wilde diertjes uitstralen dat mij ook weet te kalmeren, I don’t know how. Ik wandel een uurtje door het bos, zonder muziek, gewoon luisterend naar de geluiden van de natuur en rondkijkend om dieren te spotten, nobody but me. Toch raar hoe ik veranderd ben, terwijl ik vroeger enkel onder lichte dwang en beloftes van een pannekoek mikado het bos in te krijgen was, ga ik er nu vrijwillig in wandelen om mijn rust te vinden. Ik hoor mijn moeder nu al denken: “zie je wel”. Ja mama, je hebt gelijk, voor één keer dan. de rest van de dag is gewoon werk en in de avond duik ik weer de crossfit in woopwooop.

M O R N I N G W A L K ~ Woke up early today for a morning walk in the woods. I remember when I was little that I used to hate to go on a walk and my mother always had to promise me I would get pancakes to make me go with them (yes, really, I still would do anything for pancakes tho😅). I remember her telling me to wait until I got older, telling me that I would grow into loving nature more and more. Once again, my mother was right. She won't know what hit her when i tell her I voluntarily went on a walk this weekend 😂 – – – – – #run #runner #running #fit #runtoinspire #furtherfasterstronger #seenonmyrun #trailrunning #trailrunner #runchat #runhappy #instagood #time2run #instafit #happyrunner #nature #forest #runners #photooftheday #trailrun #fitness #workout #cardio #training #instarunner #instarun #workouttime

A post shared by G U D R U N 🇧🇪 (@gudrunhespel) on

Vrijdag

Vrijdag start ik mijn dag met een korte run. Ik heb zin om gewoon even te ontspannen en zet dus geen tracker aan om mijn run te tracken. Ik doe eens wat anders en ren denk ik ongeveer 4.5km, met in het midden enkele intervalletjes. Nadien begin ik nog wat te knutselen thuis aan een kastje om mijn huisje af te maken. Ik had geen geld om een tv-kastje of dressoir kastje te kopen, waardoor er hier al maanden nog een verhuisdoos in het midden van mijn leefruimte stonden en er een lege, kale muur tegenover mijn bank stond… Toen zag ik echter een leuk basic kastje voor maar 29 euro bij de lidl staan en dat kon ik écht niet laten staan. Niet echt wat ik in mijn hoofd had, maar een perfecte tijdelijke oplossing tot ik ooit meer geld heb om écht iets leuk te kopen. Maar goed, nu ben ik heeeel blij met hoe mijn huisje er uit ziet, my happy place. In de avond ga ik nog even crossfitten, deze keer met een loodzware WOD van 22min, really, je kan me uitwringen tegen dat ik aan het einde ben hahaha.

Zaterdag

Zaterdag start ik mijn dag alweeeeer met een flinke crossfit sessie, de laatste van deze week. Deze keer met een flinke lading double unders. Nuja, ik knal het er allemaal met een smile doorheen WANTTTT ik weet dat er nadien een heerlijke brunch op me wacht bij soep en zoet, dé perfecte motivatie. Na de training duik ik dus snel de douche in en vertrek ik met mijn ouders om te gaan brunchen, nog een uurtje rijden, dus ik ben flìnk hongerig bij aankomst. (ook al had ik voor crossfit wel al wat gegeten). De brunch was in 1 woord FANTASTISCH, echt, ik was dolgelukkig, zo grappig hoe blij ik kan worden van lekker eten 😀 (meer over soep&zoet kan je HIER lezen!). Nadien blog ik nog even en in de avond ga ik lekker gezellig eten en chillen bij een vriendin.

Zondag

Zondag begin ik weeral veel te vroeg naar mijn zin, omdat ik mijn mama beloofd heb om wat foto’s voor haar website van nordic walking te maken. Om 7u30 sta ik al aangekleed en wel bij hen om op pad te gaan. Like I said… veel te vroeg. Ik slaag er wel in enkele prachtige foto’s te maken, al zeg ik het zelf.

Nadien brunchen we gezellig met de familie en de rest van de dag klungel ik nog wat met het kijken van youtube tutorials voor videos te editen, omdat ik dus binnenkort wel eens een video voor julie wil maken. Stay tuned!

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be