Yum

Mijn haar routine en favoriete haarproducten

favoriete haarproducten

Als er één vraag is die ik heel dikwijls krijg die totaal niets te maken heeft met mijn blog, dan is het wel hoe ik mijn haar zo lang, mooi en gezond hou. Eerlijk: eigenlijk doe ik bijna helemaal niets met mijn haar, maar misschien is dat net de reden dat het er zo gezond uit ziet?

toch heeft mijn haar er niet altijd zo gezond uit gezien, dus in deze blogpost geef ik jullie mijn beauty tips en favoriete producten mee voor gezond haar! Let wel: voor mensen met heel dik en droog haar zullen mijn tips misschien niet zo relevant zijn, ik heb namelijk heel fijn, maar heel veel haar dat niet echt droog én niet echt vettig is van nature, somewhere in between!

Gezond eten

Dit eerste puntje heeft toevallig net wel veel met mijn blog te maken en zeker met mijn eigen verhaal. Als je mijn haar nu vergelijkt met toen ik ondergewicht had, is het een wereld van verschil. Ondanks dat er nu uiteraard ook nog wel wat haar uitvalt, zeker in de winter, merk ik dat mijn haardos sinds ik zelf ben aangekomen, ook veel voller en sterker is geworden. Gezond eten zorgt namelijk voor voldoende voedingsstoffen voor gezond haar, als je haar die voedingsstoffen niet krijgt gaat het er vanzelfsprekend nooit zo gezond uit zien. Daarnaast is het binnen je voedingspatroon belangrijk om voedingsmiddelen te eten met voldoende omega 3, biotine, ijzer, zink en vitamine A, C en E. Deze vitamines, mineralen en vetzuren zijn namelijk essentieel voor een gezonde haardos. In welke voedingsmiddelen kan je dit vooral vinden?: zalm, groene groenten zoals spinazie, noten en zaden, peulvruchten, fruit, eieren, wortelen,…

Eet dus gezond en gevarieerd en je komt al een heel eind!

Haar wassen

Vroeger waste ik mijn haar bijna dagelijks met shampoo, tegenwoordig is dit nog maar 1 keer per week en de rest van de dagen gebruik ik geen shampoo. Ik merk hierin gigantisch veel verschil in dat mijn haar veel meer volume heeft enkele dagen na een wasbeurt, als ik het net gewassen heb is het super glad en is er niet zo veel mee aan te vangen, maar 2 dagen na een wasbeurt ziet het er echt stukken beter uit en kan ik er veel meer mee doen. Het vraagt wel wat tijd om het minder te gaan wassen, ik heb gewoon telkens meer en meer dagen tussen gelaten tot ik ongeveer aan een week zat. Soms gebruik ik de laatste dag voor een wasbeurt wel wat droogshampoo om nog een dagje verder te kunnen.

Omdat ikzelf nogal dun haar heb, doe ik aan reversed conditioning. Dit wil zeggen dat ik éérst de conditioner gebruik en dan de shampoo. I know, weird, maar op deze manier krijgt je haar toch nog de hydratatie die het nodig heeft zonder het te verzwaren. Ik gebruik sinds 2 jaar ofzo altijd producten zonder parabenen of siliconen, dit is veel beter voor je haar! Momenteel gebruik ik enorm graag de producten van de nieuwe organic lijn van l’oreal: botanicals fresh care, zonder parabenen en siliconen. Ik gebruik de lijn voor fijn haar. Ik heb deze wel gratis ontvangen, maar je kan er zeker van zijn dat dit mijn onbetaalde mening is als ik zeg dat ik er écht mega tevreden van ben, ze ruiken ook echt alsof je naar een spa gaat ofzo… heeeerlijk.

Na het wassen gebruik ik dan ook nog een heel klein beetje van de voedende olie van deze lijn aan de puntjes, om wat extra voeding en bescherming te bieden.

Haarmaskers gebruik ik eigenlijk ook zelden, ik denk zelfs maar 1 keer in de maand, waarom? I don’t know, too lazy haha. Moet ik misschien eens wat meer doen, maar heb zo niet het gevoel dat het écht nodig is.

Haar styling

Wel, dit is bij mij eigenlijk heel simpel: basically nothing. Ik ben gezegend met enorm gemakkelijk haar en moet er eigenlijk niets aan doen. Heel belangrijk is dat ik bijna altijd wacht tot mijn haar droog is voordat ik het kam, je haar is namelijk veel brozer als het nat is en dan zullen er veel meer haren breken. Ook kamde ik vroeger mijn haar belachelijk veel doorheen de dag, nu 1 keer per dag en dit zorgt ervoor dat mijn haar veel minder breekt en dus veel voller is. Ook gebruik ik enkel een haardroger als het echt nodig is en ik niet de tijd heb om het aan de lucht te laten drogen (in de winter als het vriest op de fiets wil je namelijk niet met nat haar zitten). Ik zet mijn haardroger ook NOOIT op het heetste, altijd maar lauw-warm, om mijn haar niet te beschadigen, het duurt dan wel wat langer, maar je krijgt er wel gezonder haar voor terug. Dagelijks gebruik ik ook geen andere haarproducten, gewoon opstaan, kammen en klaar.

Soms als ik uit ga krul ik mijn haar, maar dan zorg ik ervoor dat ik altijd een beschermende spray gebruik op voorhand. Ook gebruik ik dan soms een volume mousse om het nog wat meer body te geven, maar voor de rest niet echt iets. ik kan er om een of andere reden echt niet tegen als mijn haar zo “hard” aanvoelt door haarlak ofzo, het voelt zo raar haha, dus ik gebruik het niet.

Ik draag mijn haar ook dikwijls in een knotje, maar gebruik altijd van die invisibobble rekker dingetjes omdat die je haar niet zo afknellen en dus niet zo beschadigen en bij mij ook veel beter blijven zitten als gewone rekkertjes.

Ohja én: last but not least. Mijn haar is nog nooit gekleurd. Ik ben heel, heel, heeeel blij met mijn natuurlijke haarkleur, het is zo’n zeldzame kleur en er zitten van zichzelf precies highlights en lowlights in, ik zou er dus nooit een verfborstel inzetten. Tenzij dan dat roze van l’oreal voor festivals in de zomer hihi. I know dat niet iedereen even blij is met zijn natuurlijke haarkleur, maar ik denk dat niet te vaak kleuren (of vooral ontkleuren) toch wel echt belangrijk is als je gezond en sterk haar wilt houden 🙂 en als je het toch kleurt, zorg dan voor wat extra, aangepaste verzorging!

Wat zijn jouw ultieme haar tips en favoriete producten? Tell me!

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be