Yum

Chiapudding met mango

chiapudding met mango

Hoewel ik over het algemeen mega saai ben in mijn ontbijt en dikwijls elke dag hetzelfde eet voor een hele periode, vind ik het toch leuk om af en toe eens iets nieuw te proberen.  Chia pudding is bijvoorbeeld een gigagezond ontbijtje, why?

Chiazaad is su-per gezond.  Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat Chiazaadjes indrukwekkende hoeveelheden vezels, kalium, ijzer, selenium, eiwitten, calcium, Omega-3, antioxidanten, borium, foliumzuur en magnesium bevatten.

Door hun grote hoeveelheid aan vezels geven chiazaadjes je langer een voldaan gevoel als je ze aan je maaltijd toevoegt. ideaal dus om een hongergevoel te vermijden tussen de maaltijden door. Ook zorgen chiazaadjes ervoor dat koolhydraten trager worden omgezet in glucose, waardoor de bloedsuikerspiegel minder sterke schommelingen heeft, wat goed is voor de insulinegevoeligheid.

Door de grote hoeveelheden aan omega 3 heeft chiazaad een sterk ontstekingsremmende werking en beschermt je tegen hart- en vaatziekten. Bovendien doet omega-3 wonderen voor je huid!

Waar je echter wel voor moet opletten is dat chiazaad eigenlijk erg moeilijk te verteren is en dat je niet alle voedingsstoffen eruit haalt als je het puur eet, beter is om het even te laten weken in vocht (water, melk, …) zodat het buiteinste enzymlaagje oplost en het beter verteerbaar is.

Daarom is deze heerlijke chiapudding met mango van Jana een ideaal ontbijtje voor in de zomer, je maakt hem gewoon de avond voordien en wanneer je opstaat heb je een perfect ontbijtje voor je klaar staan. healthy én super lekker!

Wil je meer van dit lekkers zien? Ga dan jana haar BLOG of INSTAGRAM gewoon volgen!

chiapudding met mango

chiapudding met mango
Chiapudding met mango
BigOven - Sla recepten of voeg toe aan winkellijst
Yum
Recept Afdrukken
Porties
1 portie
Porties
1 portie
chiapudding met mango
Chiapudding met mango
BigOven - Sla recepten of voeg toe aan winkellijst
Yum
Recept Afdrukken
Porties
1 portie
Porties
1 portie
Ingrediënten
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 tbsp chiazaad
  • 2 tbsp havervlokken
  • 1/2e tsp vanille extract
  • 1/2e stuk mango
Porties: portie
Instructies
  1. Meng de chiazaden, de havervlokken en het vanille extract met 200 ml van de kokosmelk. Zet een nachtje of ongeveer 4 uur in de koelkast.
  2. Doe de halve mango met de rest van de kokosmelk in een blender en mix tot je een soort mangosausje krijgt. Je kan variëren met het aantal ml kokosmelk voor een dikkere of meer lopende constantie.
  3. Je kan met laagjes werken, zoals ik deed. Maar je kan de mangosaus ook gewoon bovenop de chiapudding doen of eronder mengen.
Deel dit Recept

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be