Yum

Powervrouw aan het woord: #yougogirldingen by Inger

inger vierhout

Vorige week liet ik mijn lieve vriendinnetje Monique aan het woord, deze week is het de beurt aan een andere powervrouw. Een powervrouw die dagelijks duizenden meiden, waaronder ik weet te inspireren met haar prachtige tekstjes en je met haar knappe koppie en gekke sokken elke dag een flinke lach bezorgt. Heb ik al gezegd dat ze echt gewoon een heerlijk mens is? I promise you, you’ll love her.

Wat wil je benadrukken Ingèr? Wat wil je dat mensen -eindelijk- eens beseffen?

Als Gudrun (@thefittestyou) je vraagt om in haar lijstje van inspirerende mensen te staan en een verhaal te delen dat gedeeld moet worden, dan zeg je nooit nee. Dus here I am, Ingèr van #yougogirldingen en ik ga je iets vertellen.

Moeilijker dan ik dacht, want wat zeg je, ergens anders, als je echt iets wilt zeggen. Hoe leg je uit waar je écht voor staat en wat je eigenlijk altijd zegt?

Wie ben ik en waarom doe ik dit?

Toen ik twee jaar geleden van ‘privé Instagram’ naar ‘fit Instagram’ ging, draaide het voor mij alleen op sport, sport en sport. Oh, en eten, of course. Mijn reis naar fit heb ik op verschillende manieren getest en uitgeprobeerd. Ik ben altijd heel eerlijk over mijn valkuilen, chocolade buien en zelfs m’n mentale struggles. Ik leerde dat veranderen voor mij vooral een mentale kwestie is en misschien is dat het wel voor iedereen. Waar mijn website altijd al over meer dan fitness ging, is mijn Instagram ook niet meer alleen fit en fitness, maar ook leven, persoonlijker en vooral die mindset. Eigenlijk is het allemaal samen te vatten in de woorden: YOU GO GIRL of de hashtag #yougogirldingen. Mijn lijfspreuk, eeuwige motivatie en tegelijkertijd mijn grootste missie.

Aanmoedigen en enthousiast maken doe je zelf

Letterlijk betekent you go girl een ‘phrase of encouragement’. Een motiverende speech die iemand naar je roept. Maar wat ik wil hier dus wil zeggen is: dat kun je zelf ook. Of eigenlijk: dat kun je alleen zelf. Als er iets is wat je dolgraag wilt, dan moet jij daarvoor werken en dan maakt het niet uit in wat voor situatie je je bevindt. Of hoeveel tijd dat kost en hoeveel moeite je ervoor moet doen.

En dat geldt voor een droomlijf, fitness in het algemeen, een topcarrière en alle andere uitdagende doelen.

Ik wil dat je weet dat jij zelf tot heel veel in staat bent. Dat je kan wat je wil. Óók als je soms twijfelt aan jezelf of als anderen dat doen. Je bent zelf verantwoordelijk en het is aan jou om er wat van te maken. Dat aanmoedigen kun en moet je zelf doen.

Dit moet je ook even onthouden

Dat betekent niet dat je niet gaat vallen. Of uiteindelijk stopt met twijfelen. Ik denk niet dat je non-stop zelfverzekerd kunt zijn over alles, altijd. Ik denk dat onzekerheid je soms op scherp zet, dat moeilijk periodes leerzaam zijn en dat je er altijd iets kunt uithalen. Probeer die periodes dan ook zo te benaderen.

Kijk, waarschijnlijk is dit allemaal al eens gezegd en verwerkt in verschillende gezegdes of inspirerende quotes. Disney maakte er vast en zeker meer dan zes films over en ik ben ook niet de enige dit zegt, maar ik denk dat dit niet vaak genoeg gezegd kan worden.

Dus: probeer, doe, val en sta weer op. Doe je ding, kies en blijf leren.

Oh, en: YOU GO GIRL.

 

Meer lezen van Ingèr? Dat kan op haar eigen blog: abouttobe.nl

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be