Yum

Life is short, smile while you still have teeth

philips sonicare diamondclean

 

Met het verkeerde been uit bed gestapt? Last van een winterdipje zoals ik? Zware periode op het werk? Of zijn de examens weer in het vooruitzicht en maken die eindeloze uren studeren je niet bepaald gelukkig?

 

Zo veel dingen kunnen er wel eens voor zorgen dat lachen af en toe op een érg laag pitje staat. Tòch, raad ik je aan om net op deze momenten ook extra je best te doen om eens wat extra die glimlach boven te halen. Ook al voelt deze soms een beetje geforceerd, want zelfs dàt kan je stemming al beïnvloeden.

 

Meer redenen nodig om eens wat vaker te lachen? Lees dan even verder!

 

  • Lachen vermindert stress. Studies waarbij proefpersonen dmv een potlood tussen hun tanden geforceerd werden om te “lachen”, wezen uit dat deze minder stress ervaarden bij het uitvoeren van enkele taken dan proefpersonen die dat niet deden.
  • Lachen doet ons positiever denken: volgens Shawn Achor helpen we ons brein om positiever te denken door dagelijks aandacht te besteden aan het lachen.
  • Lachen is besmettelijk: mensen hebben bepaalde spiegelneuronen die reageren als we iemand anders een bepaalde actie zien doen. Als iemand glimlacht naar ons zullen dezelfde delen als wanneer we zelf lachen in onze hersenen activeren ,waardoor we zelf ook sneller zullen lachen. Jouw lach naar iemand die niet echt zijn beste dag heeft, kan er dus voor zorgen dat die persoon zich toch even beter voelt.
  • Volgens onderzoek kan lachen zelfs stress op celniveau verminderen en de celfunctie verbeteren. Dit zou kunnen helpen bij de preventie van verschillende vormen van kanker.
  • Lachen wanneer je aan het werk bent boost je productiviteit. Werknemers die meer lachen zijn dus vaak productiever als mensen die minder lachen. Een beetje plezier op de werkvloer en wat humor zijn dus zeker niet verkeerd!
  • Lachen maakt je creatiever. Creativiteit kan in het dagelijkse leven zeer nuttig zijn bij bijvoorbeeld het zoeken naar oplossingen. Mensen die meer lachen komen dikwijls met meer oplossingen voor bepaalde problemen op de proppen.
  • Een glimlach zorgt ervoor dat je er meer betrouwbaar en toegankelijk uit ziet, waardoor mensen je sneller zullen benaderen en je sneller positieve sociale interacties zal beleven, wat dan weer je stemming positief beïnvloedt.

 

Ps: Kijk zeker eens deze video: the power of smiling!

 

Glimlachen is dus op vele vlakken positief én het staat bovendien zoveel mooier dan een zuur gezicht. Dat gezegd zijnde… met een mooie witte en gezonde glimlach is dat natuurlijk nog nét dat tikkeltje mooier. Daarbij kan philips sonicare je heel goed helpen. Hoewel ik jaren heb gedacht dat dat maar een verkoopstrucje en fabeltje was en dat een manuele tandeborstel net zo goed was, blijkt toch uit onderzoek dat een elektrische tandenborstel veel, maar dan ook heel veel, beter is als een manuele tandenborstel en werd ik door mijn tandarts zelfs aangeraden om een elektrische tandenborstel te gebruiken.

 

 

Ik testte de nieuwe Philips Sonicare DiamondClean Smart uit en zou nooit meer teruggaan naar een gewone tandenborstel. Wat maakt de Sonicare tandenborstels dan net zo uniek?

De borstels bewegen met snelheden tot wel 62.000 poetsbewegingen per minuut (evenveel als een maand!! Poetsen met een gewone tandenborstel) op een sonische manier, waarbij ze niet ronddraaien, maar heen en weer bewegen – net als bij een gewone tandenborstel. De Sonicare tandenborstel heeft een unieke dynamische reinigingswerking die tandplak diep tussen de tanden en langs de tandvleesrand verwijdert. Het is bovendien mogelijk mee te poetsen, zonder dat daarbij de effectiviteit van de plakverwijdering vermindert. Deze poetstechniek heeft enorm veel voordelen. Zo verwijdert hij veel meer (tot 10 keer meer!) tandplak dan een gewone tandenborstel.

Tandenborstels van Philips Sonicare maken zelfs schoon op moeilijk bereikbare plekken en dus ben je beter beschermd tegen de schadelijke effecten van tandplak en tandvleesontstekingen. Bovendien worden oppervlakkige verkleuringen verwijderd en krijgen je tanden sneller hun natuurlijke witheid terug. Een ander voordeel van elektrisch poetsen is dat je automatisch veel minder druk zet dan tijdens het poetsen met een handtandenborstel. Een foutieve poetsmethode of te hard poetsen kan namelijk zorgen voor irritatie van je tandvlees. Bij het gebruik van een elektrische tandenborstel hoef je slechts de snel bewegende borstel lichtjes tegen de tanden te houden en de borstel doet de rest.

 

Bovendien is de Philips Sonicare DiamondClean Smart ook verbonden met een mobiele applicatie. De geavanceerde Smart-sensortechnologie volgt en analyseert je poetsgegevens om je zo naar betere gewoonten en een betere poetstechniek te begeleiden. Het zou je verbazen hoeveel mensen eigenlijk veel te kort poetsen of plekjes van hun gebit telkens overslaan. Door de app te gebruiken weet jij perfect of je grondig je tanden hebt gepoetst of niet!

Daarnaast vind ik persoonlijk de versie die ik heb ook nog eens prachtig staan in mijn badkamer met zijn strak en parelmoer wit design. Ik ben fan!

 

Maar goed, genoeg daarover. Heb je na dit artikel nog steeds niet genoeg redenen gevonden om te lachen? Bel dan even de pizzabezorger voor een heerlijke pizza. Glimlach verzekerd.

 

Maar euhm, daarna wel goed je tanden poetsen he 😉

 

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be