Yum

Hotspot: Soep & Zoet (Sint-Niklaas)

By 27 augustus 2017 Geen categorie 2 Comments
soep&zoet

Vorige week kreeg ik een heel leuk berichtje van Soep & Zoet in Sint-Niklaas met de vraag of ik eens bij hen wilde langskomen. Eeerlijk: ik had er nog nooit van gehoord… Nuja, logisch misschien ook, aangezien het in Sint-Niklaas is, waar ik nog nooit geweest ben omdat het best wel een eind (lees: een uurtje) rijden is. Nieuwsgierig opende ik hun instagram account om te kijken wat ze me te bieden hadden en oh my god… wat ik daar te zien kreeg van goddelijk lekkers deed me uiteraard meteen volmondig JA roepen. Ofja, ik probeerde nog even normaal te doen en rustig op het berichtje te antwoorden, aangezien mensen het soms nogal raar vinden dat ik zò enthousiast kan worden van lekker eten…

Ik trommelde mijn ouders op om met me mee te komen, aangezien ze best veel (oke, toegegeven, heel veel) voor me doen en ik wel weet dat een heerlijke brunch hen ook wel kan smaken. Niet dat ze enkel brunch hebben bij soep en zoet, je kan er ook heerlijk gaan lunchen, een lekker gebakje met een heerlijke koffie gaan eten, een fris drankje gaan drinken of een klein ontbijtje gaan halen, maar goed. Brunch is gewoon mijn lievelings, weet je, zo’n beetje de lovechild van ontbijt en lunch en dus het perfecte excuus om van alles een beetje te eten, little bit of sweet, little bit of savory, perfect voor deze eeuwige twijfelaar die altijd moeite heeft om één gerechtje te kiezen en liever een beetje van alles eet. Ook vind ik het zalig om dan in de ochtend nog te gaan sporten en tijdens mijn training extra hard te werken omdat ik weet dat er vanalles lekkers op me wacht als beloning. Dé perfecte motivatie if you ask me.

Maar goed, zaterdag schoof ik met best wel hoge verwachtingen, maar toch een beetje sceptisch, mijn voetjes onder tafel bij Soep & Zoet. hoge verwachtingen, want àlle instagram foto’s zagen er zo zo zo lekker uit dat het bijna verdacht werd. Ik bedoel: Op de foto’s van de Mcdo ziet alles er ook fantastisch uit, maar als je het in je handen krijgt lijkt het net alsof het 3 dagen in iemands handtas heeft gezeten en er iemand op gaan zitten is. Ik ben dus wat sceptisch wat foto’s betreft en verwacht dus ook dat ze voor de foto misschien wel éxtra hard hun best hebben gedaan en dat het er in het echt toch iets minder sprookjesachtig zal uit zien.

Boy was I wrong.

Mijn gezicht spreekt boekdelen denk ik en vat perfect samen wat ik dacht toen het eten op tafel werd gezet. In 1 woord: WAUW. Ik ben wel echt een sucker for things that are easy on the eye, maar wat een picture-perfect instagram plaatje kreeg ik daar voorgeschoteld. Wat zat er allemaal in?:

glaasje cava – vers fruitsap / vers appel- gembersap / vers appelcitroensap
– zuurdesemtoast chorizo, feta en groene asperges – american pancakes – bio
griekse yoghurt – avocadobowl met gerookte zalm en eitje – croissant – brood – hoeveboter
– huisgemaakte confituur & choco – verse Klaartjes Kaas

Dan de smaaktest: is het ook echt even lekker als het eruit ziet? Ik start voorzichtig met het yoghurtje met granola, daar kan je niet zoveel mee mis doen en krijgt van mij een 10 op 10, heel aangename textuur en heerlijke (suikervrije, maar toch krokante!) granola. Daarna is mijn allergrootste liefde aan de beurt: PANCAAAAKES, mensen die me al langer volgen weten dat ik hier een enorm zwak voor heb en mijn god, wat zijn ze lekker. Ik neem er een hapje van en ik voel gewoon dat er meteen een gigantische smile op mijn gezicht getoverd wordt. Dit is gewoon eetbaar geluk jongens, echt, ik ga de kok (of kokin, I don’t know, maar you rock) inhuren elke zondag om dit voor mij te komen maken.  Daarna probeerde ik de toast met chorizo, feta en groene asperges, àlweer een schot in de roos. Een smaken combinatie die ik zelf nog niet geprobeerd had, maar wel écht eentje om te onthouden als ik ooit eens hapjes voor een feestje moet maken! De rest was ook ongelooflijk lekker, ik bedoel, de combo avocado-zalm-ei never goes out of style en dat croissantje met verse frambozenjam en enorm lekkere huisgemaakte chocopasta ging er ook met veeeel plezier in. Heel tof trouwens dat je merkte dat het niet zo’n vettig gesuikerd ding is dat je in de supermarkt kan kopen, het croissantje proefde ook echt veel minder ongezond dan de typische supermarktcroissant, zonder sticky blinkend suikerlaagje.

I’m pretty sure if heaven exists this is what they eat there. Soep & Zoet krijgt voor mij een dikke dikke elf op tien wat dat betreft, een plek naar mijn hart, waar er meer van zouden mogen zijn…

Kijk, jullie denken misschien, oh, je werd ervoor betaald om dit te schrijven: Nope, I wasn’t, niemand heeft me hiertoe verplicht. Ik ga erg dikwijls ergens eten en af en toe ook wel eens gratis, maar ik schrijf zelden reviews over restaurants tenzij ik er écht écht dolenthousiast over ben en dat is hier zeker en vast het geval.

Dus, moraal van dit verhaal: Soep & Zoet, verhuis naar Leuven pretty please.

Ok thanks bye.

Gudrun

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be