Yum

Hoe geraak je back on track na een vakantie of een zwaar festival weekend?

back on track

Ik weet dat ik je evengoed tips kan geven om gezond en fit een vakantie of festival door te komen, maar ik denk dat ik niet de enige ben die op vakantie gewoon eens even lekker lui wil zijn en op een festival alles wil doen wat niet in het “healthy” boekje past. En dat is oké. Mits je daarna weer de draad kan oppikken natuurlijk… wat niet altijd even eenvoudig blijkt te zijn. Daarom heb ik voor jullie enkele tips om die healthy vibe in no time weer te pakken te krijgen. Let’s go!

  • Zorg dat je voldoende slaapt: Ondanks dat we vakantie of festivals uiteraard zien als ontspanning, kan je behoorlijk moe thuiskomen. Of het nu door een lange vlucht of autorit is, een jetlag of een belabberde en korte nachtrust op een festivalcamping… meestal kan je bij thuiskomst wel wat extra uurtjes slaap gebruiken. Kruip dus op tijd in bed en zorg dat je voldoende uitgerust bent voor je er weer in vliegt.
  • Haal gezonde boodschappen in huis: Wees slim en zorg ervoor dat gezonde keuzes maken eenvoudiger wordt. Steek je koelkast vol met fruit en groenten, peulvruchten en allerlei andere gezonde dingen en haal gewoon geen ongezonde voeding in huis. Probeer wanneer je weer moet gaan werken een gezonde lunch voor te bereiden en mee te nemen, zodat je niet verleid wordt door fast-food en dergelijke. Ben je een grote planner? Maak dan een planning van wat je allemaal zal maken die week en maak een gericht boodschappenlijstje. Ik ben meer van het type “ik koop allemaal gezonde dingen en I’ll figure it out”, maar sommigen hebben nood aan meer structuur en voorbereiding. Ken jezelf en maak een planning als je die nodig hebt!
  • Plan je workouts in: Maak een planning van wanneer je wil sporten en probeer je aan deze planning te houden. Heb je een stok achter de deur nodig? Zoek dan een workout buddy en spreek ermee af, dat zorgt voor nog een extra motivatie!
  • zorg dat je altijd water bij je hebt: Hydrateren, het is en blijft zo belangrijk, maar toch slagen veel mensen er niet in om voldoende te drinken. Dorst kan er echter ook voor zorgen dat je denkt dat je honger hebt, waardoor je ook meer gaat snacken. Drink dus voldoende doorheen de dag en vermijd dit!
  • Hou gezonde snacks bij de hand als je naar buiten gaat: Ook hier geldt weer: zorg dat je niet teveel in de verleiding komt om ongezond te snacken en wees voorbereid. Steek altijd een stuk fruit, wat ongezouten noten, crackers of iets dergelijk in je tas om zo de kleine honger te kunnen stillen!
  • Voel je niet schuldig als er wat vakantiekilo’s zijn blijven plakken: Serieus, jezelf gaan opwinden omdat er een kilootje meer of minder bij zit gaat je niet vooruit helpen. Denk terug aan de fantastische ervaring en just move on, als je de draad weer oppikt zijn die kilo’s er ook zo weer af. Zorg gewoon goed voor je lijf en dan komt alles vanzelf wel goed, don’t worry!

Alright, I’m ready to get back on track! En jij?

 

ps: vergeet niet dat je ook hier niet té hardcore in hoeft te zijn en dat af en toe eens genieten ook gewoon nog kan 😉 bijvoorbeeld met deze heerlijke Lillet mojito op een zonnige vrijdagavond?

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be