Yum

Healthy hotspots in Canggu (Bali)

Canggu zou misschien beter healthy hotspot heaven genoemd worden, cuz seriously, I’m in loooove. Gelukkig heb ik zo ongelooflijk veel tijd om mijn hotspot hunt uit te voeren, want healthy tentjes schieten hier als paddestoelen uit de grond and IIIII’m loving it. Elke dag, elke maaltijd kan je wel ergens anders in een healthy hotspot eten. Ik ben hier inmiddels al een tijdje en heb al héél veel hotspots bezocht (you don’t hear me complaining hihi). Bij deze dus een lijstje met mijn favoriete hotspots, tips voor wat er heel lekker is en eventuele minpuntjes. Dit lijstje zal ik blijven aanvullen zo lang als ik hier ben, cuz I can promise you: there’s even more. Voor iedereen die binnenkort zijn reisje naar bali inzet, I’ve got your baccckkk of ehh… stomach haha. Let’s seeeee!

Healthy Hotspots

The Shady Shack

Wat?: 100% vegetarisch ontbijt, lunch en dinner!

Top pick: Nori bowl, tempeh bowl of big breakie!

Dit is mijn absolute nummer één, hands down. The Shady Shack is een 100% vegetarisch café, met heel veel vegan opties ook op het menu. The Shady Shack is heel goed gelegen, centraal, maar toch op een rustig zijstraatje en dichtbij echo beach. Het menu is heel uitgebreid, maar de healthy salad bowls steken er voor mij bovenuit. Ik nam de Nori bowl en die was écht zo zo zo intens lekker dat ik het elke dag zou willen eten. Alles word ook prachtig geserveerd, perfect voor jouw instagram pictures. Andere healthy foodies hebben me ook de tempeh bowl aangeraden en the big breakie met scrambled tofu. Die staan dus nog op mijn to-eat lijstje! Ook moet ik zeggen dat de taarten er echt INTENS lekker uit zien, maar na die grote nori bowl ging dat er bij mij niet echt meer in. Prijzen voor wat je krijgt zijn écht oké, ik denk dat mijn nori bowl iets van een 4,5 euro was.

Update: ondertussen heb ik hier ook the big breakfast,jackfruit taco’s, cauliflower steak, kebab capers, vegan chocolate-almond-caramel tart en de beetroot burger geprobeerd en ALLES was belachelijk lekker, ik denk niet dat er hier iets op de kaart staat dat tegenvalt :p

Enige minpuntje, maar dit is zo in heeeeel veel tentjes in Bali: het personeel let echt totaal niet op, ze staan er met meer personeel als klanten, maar slagen er toch in om niet te zien dat je wil bestellen en hun aandacht trekken is heel moeilijk als ze zitten te kletsen met elkaar :p But like I said, dit is echt wel typisch bali, ik ben dus gewoon recht gestaan om te gaan vragen of we kunnen bestellen, efficiënter als zitten wachten 😀

 

betelnut

Wat?: gevarieerd aanbod aan gezond ontbijt, lunch en dinner met genoeg vegetarische opties op de kaart + heerlijke taart!

Top pick: raw gado gado of falafel salade (maar die oreo cheesecake staat serieus ook wel nog op mijn to-eat list)

Betelnut is bij heel veel mensen een van de favoriete tentjes en je begrijpt meteen waarom. Betelnut heeft een gevarieerd aanbod aan gezonde maaltijden, zowel voor veggies als meat-lovers. Dus je kan er met iedereen naartoe en iedereen gaat happy zijn. Ik nam er tot nu toe al de falafel bowl, een ontbijtje met avo toast en fruitsalade en de raw gado gado. vrienden van me hebben er ook taart gegeten en zeggen dat deze ook to die for is, so if you want cake, you know where to goooo. Van al de wat hippere tentjes is dit prijs-kwaliteit wel het goedkoopste en krijg je dus het meeste voor je geld!

Crate

Wat? de lekkerste gezonde ontbijtjes en smoothies

top pick? peas please

Crate is denk ik de favoriete ontbijtspot van zowat half canggu én dat merk je. In de eerste maand dat ik hier was ben ik er eigenlijk nooit gaan eten omdat er altijd een huuuge rij stond bij het ontbijt en ik wacht niet zo graag. Toen crate dan verhuisde naar een veel grotere locatie ben ik er wel langs geweest en ooooh boy ik snap waarom het er altijd zo druk is, want MENNNN wat is dit LEKKER. Ik nam op aanraden van daisy van Ilovehealth de “peas please” als ontbijt. Toast met spinazie, peas, feta, pesto en poached egg. Hemels. Ook probeerde ik het oatmeal cookie uit en ook dit was een van de lekkerste cookies die ik ooit gegeten heb. Bovendien is het interieur van de nieuwe locatie echt to die for, met roze zeteltjes, een vintage shopping corner, polaroid wall,… Alles om er de perfecte hippe keet van te maken.

balibowls and smoothies

Wat? Smoothiebowls!

Top pick: ik nam de maqui bowl, tine nam een met banaan en avocado, beiden waren écht fantastisch. De tweede keer had ik de groene smoothie bowl, ook heeerlijk!

Balibowls and smoothies zit dichter bij berawa beach en dus aan de andere kant van de “shortcut” als de vorige twee, maar is zéker de moeite waard. Ik weet dat anderen zoals nalu bowls en café organic misschien bekender zijn, maar eerijk? Deze smoothie bowls zijn tot nu toe voor mij de winnaar, je krijgt hier een veel grotere portie voor eigenlijk dezelfde prijs… En aangezien ik een grote eter ben is dit voor mij zeeeeker en vast een pluspunt. Normaal krijg ik na zo’n bowl al heel snel weer honger, maar deze hielden me toch uuuurenlang gevuld. Een bowl is dan wel rond de 4-5 euro, maar je zit er ook wel echt vol van! Voor de àllergoedkoopste smoothiebowl die toch super lekker is moet je bij oka’s bakery zijn, maar daar heb je maar 1 soort 🙂

 

Nude café

Wat? Healthy fusion food (ontbijt, lunch en dinner!)

Top pick: de  maroccan spiced falafel salad of een heerlijke courgettepasta

Nude café ligt vlakbij de crossfit waar ik een paar lesjes gedaan heb. Het is een prachtige zaak van interieur en ze hebben een super hippe healthy kaart met wel wat bijzondere dingen die je niet snel ergens anders vindt. Ze hebben bijvoorbeeld enkele “pasta’s” op de kaart staan, maar dan gezond en met courgettepasta… ideaal voor een pasta-lover zoals mij, terwijl het toch super healthy is! Ook hun falafel salade heb ik geproefd van iemand en die was echt fantastisch. Voor het crossfitten nam ik ook eens een pitaya smoothie bowl, die was echt suuuuper lekker, maar ik vond de portie een beetje klein vergeleken met die bij balibowls en smoothies, terwijl het ongeveer dezelfde prijs was.

healthy hotspots canggu

 

Poke poke

wat? the best poké bowls in the woooorld

Top pick: de spicy thaise poké bowl, if you like spicy

confession: ik heb nog nooit voordien een poké bowl gehad. Maar zelfs als newbie kan ik je vertellen dat dit een foodgasm first class is. Dear gooood, dit was LEKKER. Je kan dus de “basis” stijl van je bowl kiezen, dan kan je kiezen of je witte rijst, bruine rijst, quinoa of salade wilt en dan kan je eventueel nog extra toppings kiezen. Je hebt een groot en klein formaat. Ik nam een grote, cuz I love food, deze was GIGANTISCH en kostte slechts 6 euro, terwijl er echt heel veel vis ook in zat, lovelovelove.

Eko café

Wat? healthy breakfast en lunch

Top pick: hun famous tropical pancake stack

Ik zag op instagram al dikwijls een gigantische stapel pancakes voorbij komen die ik MOEST proberen. Dat deed ik dan uiteraard ook en deze beantwoordde aan alle verwachtingen. Ik vond het zooo lekker, maar het was ook wel de eerste keer dat ik iets écht niet op kreeg, mijn tip: bestel deze met 2 personen en deel het, het is echt zwaar en veel, maar suuuuper lekker!

healthy hotspots in canggu

Love and coconuts

Wat? everything coconuts, veel vegan en vegetarisch!

Top pick: coconut granola fruit bowl met vegan kokos yoghurt!

Hier kan je dus bijna overal voor een vegan optie kiezen, suuupernice. Ze hebben kokos yoghurt, ijs, cappucino met kokosmelk,… everything coconuts!  Ik nam hier de coconut granola fruit bowl met vegan kokos yoghurt, geserveerd in een echte prachtige kokosnoot, plaatje was het! Ook hadden de mensen de mensen naast mij een burger met zoete aardappel frietjes ernaast die er fenomenaal uit zag en aan hun reactie te horen ook zo smaakte (earsdropping whutwhuuut). Ook wordt er enkel gebakken in kokosolie en serveren ze zelfs salades in een grote kokosnoot, supercool 😀 Ook staan er enorm veel drankjes met kokoswater op het menu, superhealthy for your body dus! Je kan hier bij de lunch ook zelf een buddha bowl samenstellen, waar ik ook een gigantische fan van ben!

healthy hotspots in canggu

koi

Wat? healthy food all day

Top pick: sushi en zeker de spicy tuna roll!

Volgens Ilovehealth was dit de beste sushi van canggu, dus die moest ik dan ook gaan proberen… En ohhh goddd, wat is dit LEKKER. Je betaalt wel wat meer dan je gewoon bent in canggu, maar dat doe je voor sushi sowieso en ehh, ik bespaar liever niet teveel op rauwe vis. Wij namen verschillende soorten, maar de spicy tuna roll en de california roll waren de winnaars van de taste-test, ZO lekker.

healthy hotspots in canggu

Peleton supershop

Wat? 100% vegan food all day

Top pick: powerhouse bowl

Peleton is een 100% vegan tentje en staat bekend om prachtige kleurrijke salades en nog veel meer. Ik nam hier de powerhouse bowl en die was écht intens lekker en goed vullend. De vegan charcoal burgers en hun taco’s zien er ook echt fantastisch uit en wil ik zeker nog eens proberen.

healthy hotspots canggu

C’ugh house

Wat? all day food met een leuk uitzicht!

Top pick: ik had de shackshooka en die was HEEEEL lekker. Voor de niet veggies is de benedict’s got muscle of de chicks’n’bricks waffle (zoete aardappel wafels met kip) ook een topkeuze!

Hier heb je eigenlijk hetzelfde prachtige uitzicht als bij cinta café (dat beneden bij de tegenvallers staat), maaaar met heerlijk eten. Het is nog niet zo lang open, maar is zeker wel op weg om een vaste waarde in canggu te worden! De eigenaar was er en raadde ons de benedict’s got muscle of de chicks’n’bricks waffle aan als zijn specialiteiten, als je van vlees houdt, maar ik eet hier nu al altijd vegetarisch en voor vegatariërs vond hij de shackshooka een topkeuze dus die probeerde ik dan ook 😀 En ooooh boy, wat was dit LEKKER! Ik was echt aangenaam verrast, de smaak was perfect, eitjes perfect nog wat lopend in het midden, heerlijke toast erbij. I’m a fan!

healthy hotspots in canggu

Sprout

Wat? healthy organic food

Top pick: salade trio, waarbij je 3 soorten mag kiezen! Huuuuge ass salade

Sprout heeft een gigantische kaart, waarbij kiezen erg moeilijk is. Gelukkig hebben ze een optie voor de twijfelaars: een salade bowl waarbij je een combinatie van 3, zelf gekozen, salades op de kaart krijgt. Ik koos voor broccoli-tofu, cauliflower feta en falafel salade combo en WOOOW Wat een HUGE bowl kreeg ik. Uitdaging om op te krijgen haha. De cauliflower feta salade was wel echt mijn grootste favoriet. Niet zo heel duur voor wel echt heel, heel, veel eten.

Motion Café (vroegere avocado café)

wat? super healthy en high protein food

top pick: ik vind hun sweet potato waffles toch wel echt een aanradertje

Deze super-healthy hotspot is een favoriete van sporty people all over canggu. Ze hebben namelijk echt een kaart gericht op sportieve mensen met paleo opties, high protein maaltijden, protein waffles,… kortom, pérfect om je buik te vullen na een stevige workout! Ik nam er al eens de paleo breakfast met sweet potato hash browns (hier niet gefrituurd, maar gebakken!) met spinazie en poached egg en de sweet potato waffle met peanutbutter en banaan, jummiieeeee. Hier kan je ook veel dingen met ei kiezen en zelfs kiezen voor eiwitommelet ipv van heel ei om het super lean te houden. Vind ik persoonlijk niet nodig, maar wie weet iemand anders met een streng dieet 😀

 

two trees eatery

Wat? all day healthy food

Top pick: falafel bowl (of de beef sandwich voor meat lovers)

Toen ik bij de creamery een ijsje ging halen viel mijn oog op dit leuke tentje ernaast. Ik besloot het samen met Ilse dan ook eens uit te proberen en naast dat het er superleuk uit ziet en het een super mooi interieur heeft, blijkt het eten hier ook su-per lekker. Ik nam de falafel bowl en de falafel was écht bij de betere falafel die ik al gegeten heb, geserveerd met lekkere spinazie-wrapjes en een heeeerlijke dressing. Ilse nam de beef sandwich en was hier ook écht heel positief over. Zeker een aanrader dus!

healthy hotspots in canggu

Café vida

Wat? all day healthy food, heeeel gezellig om te zitten!

Top pick: açai bowls of summer salad

Bij café vida zit je suuuuper gezellig achterin in een traditionele balinese tuin. Hun açai bowls zijn prachtig, lekker en totally instagram-proof. Ik nam hier ook de summer salad, deze werd geserveerd met beetroot hummus en nog 2 andere dressings en was heeeeerlijk. Iemand had me ook verteld dat de koffie hier de beste zou zijn, maar eerlijk is eerlijk: ik heb mijn cappuccino laten staan omdat ik hem niet zo lekker. Ik ben gewoon echt meer voor de westerse koffie smaak dan de traditionele balinese smaak van koffie, die is me écht iets te sterk, maar dat is heel persoonlijk natuurlijk, als je fan bent van de bali-koffie smaak is dit zéker iets voor jou. Wel hebben ze hier ook een barista achter de bar staan met serieeeuze skills, want je krijgt de meest prachtige figuurtjes in je koffie!

healthy hotspots canggu

Warung el passo

Wat? Prachtige locatie in de rijstvelden, beetje algemene kaart

Top pick: pitaya bowl

Deze “warung” is geen traditionele warung, maar heeft eigenlijk meer gewoon een algemene kaart. De locatie is echter ZO mooi en je hebt een prachtig zicht over de rijstvelden. Eten is goed, niet het beste ooit, maar de locatie is een bezoekje zeker meer dan waard + de pitaya bowl was echt wel super lekker!

healthy hotspots in canggu

 

The lawn

Wat? Healthy food in een superchille strand-lounge bar met zwembad met fantastische vibe

Top pick: vegan rice paper rolls

The lawn is gewoon een superchille spot om lekker in het zonnetje wat te gaan hangen onder het genot van een drankje. Je zit er met zicht op zee en de bar heeft een zwembad, lounge bedjes, ligbedjes, een restaurant,… Ook spelen ze meestal echt leuke muziek, top plekje om wat uurtjes door te brengen! Het eten is wél wat aan de duurdere kant, maar het is wel erg lekker en je hebt genoeg gezonde opties op de kaart. Ik ben gek van de rice paper rolls of de wild mushroom pizzetta met truffelolie hmmmm.

Oka’s bakery and café

Wat? Heel goedkoop, lekker en groot ontbijt + glutenvrij!

Top pick: de smoothiebowls zijn heeerlijk of big breakfast! VEEL eten voor heel weinig geld, met koffie/thee en just inbegrepen.

Dit is eigenlijk een glutenvrije bakkerij waar je lekker glutenvrij brood, koekjes, cake etc kan kopen voor heeeel weinig geld, een heaven voor gluten-intollerante mensen dus! Wij gingen er ook eens eten, eigenlijk voordat we door hadden dat het allemaal glutenvrij was, dat zag ik pas toen ik al besteld had 😀 maar ik nam er dus een big breakfast met avocado, poached egg, sautéed mushrooms, tomaat, toast, verse fruitsalade, koffie en jus en dit kostte me in totaal maar 3,5 euro. Super goedkoop dus voor zoveel eten én het was nog lekker ook! Nadien ben ik er nog heel veel terug geweest want ze hebben een heeeeerlijke smoothie bowl voor de laagste prijs die ik tot nu toe in canggu gevonden heb, 50k inclusief tax en service voor een huge smoothie bowl!

Made’s bananaflour bakery

Wat? Glutenvrije bakkerij van bananenmeel

Top pick: brownie!

Wist ik veel dat je dus van banane ook bananenmeel kon maken (I mean, HOW?), maar dat kan dus blijkbaar wel en deze bakkerij bakt dus volledig met bananenmeel. Bananenmeel is volledig glutenvrij en alles van deze bakkerij is dus ook geschikt voor mensen met coeliakie. Ik probeerde hier het bananenbrood, carrot cake en de brownie en ALLES was echt super lekker, maar de brownie stak er voor mij echt bovenuit, deze was ZO goed en ik kon er wel van blijven eten haha.

Milk & Madu

Wat? healthy breakfast, lunch & pizza!

Top pick: 2 for one pizza op dinsdag hehe

Milk & madu is een beetje een allround tentje met een beetje vanalles, wel wat aan de duurdere kant en de porties zijn niet heel groot, maar het is wel allemaal lekker. Heel fijn hier: op dinsdag krijg je 2 pizzas voor de prijs van één. YES PLEASE

healthy hotspots canggu

De beste Warungs in canggu

Warung Heboh

Wat? Super cheap indonesian food, waar je zelf mag opscheppen

Top pick: euhm, ja, je moet niet echt kiezen dus kan van alles wat nemen. Dus mijn raad: probeer dan ook alles waar je zin in hebt, kost toch niets 😀

Dit is een warung met allemaal typisch indonesische gerechten, waarbij je zelf kan opscheppen en kiezen zoveel als je wilt. Je hebt hier voor een kleine 3 euro echt al een gigantisch bord aan heerlijk eten, super als je grote honger hebt… zoals ik wel vaker heb. Ik vind het gewoon heerlijk dat je echt 100% zelf kan bepalen wat er op je bord komt te liggen. Ik heb 3 favoriete warungs in Canggu, deze, warung varuna en warung bu mi, the next one! Je maakt het hier ook zelf zo gezond of ongezond als je wil… als je veel groenten neemt is het gezond, neem je enkel bami not so much, your choice! Verschil met Bu Mi is dat ze hier wel minder keuze hebben…

beste warungs canggu

Warung Bu Mi

Wat? Super cheap indonesian food, maar hier kan je niet zelf opscheppen

Top pick: same as above haha

Dit is dus ongeveer hetzelfde als die hierboven, maar hier scheppen ze voor jou op en moet je aanduiden wat je wil. Ik vind het nog net iets leuker om helemaal zelf op te scheppen, maaaaaaar bij Bu Mi hebben ze nog wel wat meer keuze als bij warung hebo, dus het is een gedeelde eerste plaats voor warungs 😀 Ik wissel dus af tussen deze twee als ik VEEL wil eten voor geen geld. Enige nadeel: zitten is er niet gezellig en bediening is soms enorm onvriendelijk … wat ik niet echt gewoon ben in indonesië.

warung varuna

Wat? zelfde als hierboven!

Top pick: little bit of everything

Ook dit is een warung waar je weer zelf kan bepalen wat je op je bord krijgt. Het aanbod qua keuze ligt hier beetje tussen Bu Mi en Hebo in, iets meer als Hebo, maar wat minder keuze als Bu Mi. Het grote voordeel aan deze warung is dat je hier echt nog wel gezellig zit, wat voor mij echt wel een pluspunt is als je gezellig wat wil eten ’s avonds!

beste warungs canggu

Not-so-healthy hotspots

la baracca

Wat? De beste pizza’s die je OOIT in je leven gegeten hebt, seriously.

Top pick: de pizza met burrata mozzarella

Hier was iedereen altijd enorm positief over en ik verwachte er dus ook veel van. Inmiddels ben ik er al twee keer gaan eten en ooooh boy, dit is echt een next level foodgasm. Al mijn mede-pizza-lovers die ooit in canggu zijn: ga hierheen, I promise, you won’t be dissapointed. Dé grote favoriet van mij en ook de 2 meisjes met wie ik 2 pizza’s deelde: de pizza met burrata mozzarella, heaven on earth en ook heeeel rijkelijk belegd! Waarom ik 2 pizza’s deelde met 3 mensen? De pizza’s zijn écht groot, vullend en heel rijkelijk belegd, plus je krijgt ook nog eens een mandje met fantastisch lekker brood erbij dus je hebt echt wel genoeg aan 2 pizza’s voor drie personen. één grote hongerige man kan misschien wel zo een pizza naar binnen werken, maar ikzelf kan normaalgezien ook wel een pizza op, maar deze pizza’s waren mij toch ook wat te groot en kreeg ik écht niet op.

healthy hotspots in canggu

captain catch

Wat? Seafooood

Top pick: tonijnsteak

Dit was eigenlijk puuuur toeval maar ZO ZO ZO een grote verrassing. Voor heel weinig geld kregen we hier de lekkerste tonijnsteak ever, perfect nog rood vanbinnen, geserveerd met heeeerlijke zoete aardappel frietjes. Ik was serieus echt onder de indruk van deze plek, we waren er eigenlijk gewoon beland voor happy hour, maar besloten er toen ook te eten en ondanks dat we de enige mensen waren die er toen iets aten werden we echt blij verrast met de beste tonijnsteak die ik ooit gegeten heb. Seriously, het zit een beetje verdoken en ze zijn totaal niet bekend, maar just go here, you won’t regret it.

(ik heb hier geen foto’s van, want het licht was heeeel shitty en online kan ik er helaas geen vinden…, maar trust me, best tuna steak everrrr)

Deus

Wat? beetje allround food, niet persé het beste eten ooit, maar wel een van de vetste locaties

Top pick: little green thing of spinach ricotta ravioli

Deus is gewoon een superleuke plek om te zijn, I don’t know why, maar de mensen daar (I mean, motorcycle surfdudes, need I say more?) en de sfeer is gewoon super gezellig. Om maar te zwijgen over de brommer waar ik nog steeds zwaar verliefd op ben. Maar dus, vanachter op het terras heb je super gezellige zeteltjes waar je lekker in kan chillen terwijl je eet, hun cappucino’s zijn fantastisch (en zoals ik al zei: de koffie is niet overal even fantastisch op bali) en de koekjes bij de cappuccino zijn echt TE LEKKER. Dit is wel niet echt een healthy hotspot, net zoals het vorige, maar ook hier kan je wél weer healthy keuzes maken, want er staan verschillende lekkere salades op het menu. Ik nam de little green thing, met euhm… veel groen, een lekkere dressing en geroosterde cashewnoten.  Ilse nam er ook eens de spinzie-ricotta ravioli en was hier heeeeel enthousiast over, dus die ga ik ook nog eens uitproberen en de veggie burger schijnt ook heerlijk te zijn! Ohja, ze hebben soms ook heerlijke sangria en goede cocktails, hehehe, maar dat hoort hier niet echt in het lijstje van healthy hotspots thuis.

healthy hotspots canggu

La brisa

Wat? Dé ideale plek voor een drankje bij een prachtige sunset

Top pick: een glaasje rode wijn of een lekkere cocktail

La brisa is een nieuwe tent met een insane mooie aankleding. Je waant je echt in het paradijs, het is gigantisch en je hebt de àllermooiste view op de sunset van echo beach. Echt eten vind ik nu niet persé een echte aanrader, lekker is het wel, maar ook heel duur, maar ik zou je zéker aanraden hier eens een drankje te komen doen bij sunset!

canteen

Wat? Een beetje allround breakfast en lunch place, healthy en unhealthy

Top pick: avocado toast! of het combinatie ontbijt met kleine fruitsalade, toast, gepocheerde eitjes en champignons

Dit is eigenlijk een plekje waar we beland zijn omdat het echt 100m van onze guesthouse ligt. Het is niet superhip of bekend, maar je kan er wel echt lekker ontbijten. Vooral de breakfast bagel was een grote favoriet onder de boys, met avocado, spek en ei en hash browns. Zelf vond ik de avocado toast hier super lekker en het ontbijtje “combo 1” met fruitsalade, toast, gepocheerde eitjes en een side naar keuze, waarbij ik koos voor champignons. Totaal niet duur, maar wel heel lekker. Ik denk dat dat combo ontbijtje 4 euro was met koffie er zelfs bij, cheapoooo!

Pitstop

Wat? Fast-food burgers done right

Top pick: happy veggie burger

Ik ben geen gigantische burgerfanaat, maar giet er een paar bintangs in en dan eet ik niets liever dan een burger met frietjes. Pitstop was dan ook onze favoriete go-to optie wanneer we later op de avond gingen eten en al iets gedronken hadden. De burgers zijn NIET zoals je typische belgische frituurburger, maar ze zijn écht wel superlekker, de frietjes zijn lekker en de veggieburger is veel beter als je zou verwachten van iets dat er een beetje als een fastfood keten uit ziet. Dit is de favoriete burger place van heeeel veel mensen die al lang in canggu zijn, als je ze probeert zal je ook wel snappen waarom, they taste daaaamn good.

Tegenvallers

Helaas helaas waren niet alle hotspots die ik bezocht een even groot succes en daar wil ik ook eerlijk over zijn, bij deze dus de hotspots waar ik niet tevreden van was…

Nalu Bowls

Wat? Smoothie bowls

Top pick: I don’t know, ik ga er niet meer terug eerlijk gezegd

Nalu bowls is een echt fenomeen in Bali, maar kan in mijn ogen écht niet aan zijn verwachtingen voldoen. Ik vind het een beetje overhyped en ontzettend duur in vergelijking met andere smoothie bowls die ik reeds at, terwijl je kleinere porties krijgt. ter vergelijking: bij balibowls and smoothies heb je een grote smoothiebowl voor 75k (zo’n 5 euro), terwijl je bij nalubowls wel 95k mag neerleggen voor een bowl die ongeveer half zo groot is… Ook werd er bij nalu bowls heeel veel suiker toegevoegd aan de smoothiebowls (zag ze er een maken toen ik ging betalen, sorry, maar zoveel suiker is écht niet nodig) en is de granola gewoon bijna snoep door de hoeveelheid suiker die erin zit. Sorry, maar dit was écht geen succes vond ik. Geef mij maar balibowls and smoothies, much better for less money.

healthy hotspots in canggu

Matcha café

Wat? perfect voor een matcha latté, maar ze kunnen beter het eten van de kaart halen 😀

Top pick: matcha latté

Ik hou van matcha dus wilde ik heeel graag hierheen voor een lekkere matcha latté, die latté was ook echt wel lekker, maar een matcha latte lekker maken is nu ook niet zo heel moeilijk. Eten had ik er liever niet gedaan, want het was écht niet goed. Ik nam een soort van big breakfast met avocado, ei, champignons en zogezegd sweet potato toast, maar dat was dus basically bijna sauwe sweet potato met een gepocheerd ei erop dat eigenlijk gewoon een hardgekookt ei was. Bovendien was de portie érg klein vergeleken met wat je elders kan krijgen en was het erg duur. Een vriendinnetje nam hier een poké bowl en die was ook echt niet lekker… Als je hierheen gaat, hou het dan maar gewoon bij de matcha latté en stil je honger elders 😀 (that said:  de matcha-desserts zien er wél lekker uit, dus iets lekkers bij de koffie lijkt me wel een goed idee :D) ps: vergelijk dit bord met het bord bij oka’s bakery en bedenk je dan dat je voor de helft van de prijs bij oka’s hetzelfde hebt MET koffie, jus en fruitsalade…

healthy hotspots in canggu

 

Gypsy (ik weet niet echt waar ik dit moet plaatsen aangezien het misschien gewoon voor mij persoonlijk een tegenvaller was)

Wat? ontbijt en dessert

Top pick: Don’t know yet, als ik instagram moet geloven hun bananenbrood met homemade salted caramel, maar dat staat nog op mijn to do list

Gypsy is ook weer zo’n relatief nieuw en hip tentje met een prachtig interieur, maar dan ook echt prachtig. Qua eten hebben ze vooral 1 iets dat mijn ogen uitsteekt en dat ik vast nog ga eten: french toast of bananenbrood met homemade salted caramel, I’ll keep you up to date en pas dit wel aan als ik er geweest ben hahaha. Maar dus, ik had er de indecisive, een combinatie van toast met baba ganoush en ei en avo toast met ei, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er al betere gehad heb (bij betelnut of canteen waren beter, my opinion!) Misschien had ik pech, maar het was eigenlijk geen toast, maar gewoon brood… Lekker brood, dat wel, maar ik vind avocado en ei toch wel echt lekkerder als het brood een beetje crunchy is. Bovendien zat er ook sour cream op de toast met baba ganoush normaal, wat lekker is, maar ze hadden het ook over de toast met avocado gegoten en eerlijk gezegd vond ik dat echt de toast een beetje verpesten. Avocado toast met ei heeft niets anders nodig behalve peper en zout om lekker te zijn en da sour cream smaakte dan iets te hard door naar mijn gevoel. Het bord zag er prachtig uit, dat wel, een plaatje op instagram, maar het was niet het lekkerste dat ik al gegeten heb. Ben je wel een fan van sour cream? Dan is dit zeker en vast wél iets voor jou dus 😀 (ik lust het wel graag bij mexicaans ofzo, maar gewoon niet met die avocado-ei combo) Wie weet gaat dit wel naar de lijst met aanraders als ik het bananenbrood geprobeerd heb, maar voor avo toast zou ik dan toch eerder naar betelnut of the shady shack gaan!

healthy hotspots in canggu

cinta café

Wat? een beetje een allround kaart, maar je zit heel mooi naast een rijstveld

Top pick: De beetroot burger viel nog wel mee, de rest was niet bepaald een aanrader

Hier aten we met zijn allen van eatandtrain omdat je hier heel gezellig zit naast een rijstveld. ik nam hier een salade met pompoen, rode biet en feta. Maar van die pompoen en rode biet was niet beel te zien, het was basically 80% sla, 10% feta, 2 schijfjes rode biet en 2 schijfjes pompoen, die bovendien half rauw waren. Echt geen aanrader. De anderen hadden een open sandwich gekozen, laura met zalm, maar naar die zalm moest ze heel ver gaan zoeken… Op ilse haar open sandwich lag ook vooral veel sla, maar niet veel anders. De beetroot burger van fleur was wel lekker en de frietjes erbij waren goed, maar eerlijk, als je een heeeerlijke beetroot burger wil, ga dan naar shady shack.

healthy hotspots canggu

 

Sat tuned, dit lijstje blijft bijgewerkt worden zo lang als ik hier ben 😀 Maar euh, ik denk dat wel duidelijk is dat je in canggu geen honger zal lijden 😀

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be