Yum

Geef deze kerst wat meer dan enkel een cadeautje ingepakt in inpakpapier #openyourheart

 

Brrr, thuiskomen van 2 maanden in het warme Indonesië en in de Belgische winter belanden is toch niet meteen het plezantste wat er is. Gelukkig stond er een prachtig Rituals pakketje me op te wachten, waarmee ik mezelf nog even in het warme Indonesië zou kunnen wanen met een lekker warm bad en de geur en verwennerij van de nieuwe The Ritual of Anahata serie.

Open your heart. We believe that the true art of giving is about more than giving presents wrapped in paper. Because the most beautiful gift anyone could receive, is one wrapped in kindness, attention and love. 

Dat is waar de nieuwe Rituals campagne om draait en laat dat nu net iets zijn wat ik zeker en vast van Indonesië mee naar huis neem… Ik zeg niet dat mensen in België onvriendelijk zijn, maar wanneer ik in het bos een rondje ga lopen en iemand tegenkom mag ik al blij zijn als iemand hallo zegt of eens vriendelijk knikt. In Indonesië word je bijna overal met open armen ontvangen, ook al is het in gebrekkig Engels, mensen zijn oprecht geïnteresseerd om je te leren kennen en je merkt dat ze er oprecht om geven dat jij het naar je zin hebt en dat jij oké bent. In de homestays waar wij hebben verbleven kreeg ik altijd het gevoel dat niets teveel gevraagd was, alles wat we vroegen deden ze met een grote glimlach.
Toen ik mijn been zwaar verbrand had werd ik meteen door meerdere mensen geholpen, de ene kwam af met water, de andere met ijs en één man was zelfs aloë vera planten uit zijn tuin gaan halen om de pijn te verzachten en dan kwam er nog een vrouw met één of andere olie af die ook wonderen zou kunnen doen. Ook al zat ik daar op die moment alleen, ik voelde me echt omringd door warmte en vriendelijkheid, waardoor ik bijna vergat dat ik mezelf heel veel pijn had gedaan. Hun cultuur draait veel harder rond samen zijn en dingen doen voor elkaar, eerder dan zoveel mogelijk geld verdienen en materiële zaken.

Hier zo lang zijn deed me gewoon beseffen wat voor een aangenaam gevoel het geeft als iemand je aandacht geeft, vriendelijk is en je het gevoel geeft dat je zijn of haar ‘tijd’ verdient, terwijl het in België dikwijls alleen maar draait om ‘time is money’ en mensen soms heel weinig geduld hebben om de tijd voor jou te nemen. Het doet me beseffen dat ik ook wat meer aandacht moet besteden aan tijd voor mijn familie, soms ben ik zoveel bezig met sporten, bloggen, werken en weet ik veel wat nog, waardoor ik vergeet om eens wat meer tijd te maken voor mijn ouders en vrienden. De feestdagen zijn de ideale periode om eens wat meer aandacht te besteden aan tijd maken voor familie en vrienden. ‘Open your heart’ voor de mensen rondom jou, wees lief en besteed genoeg tijd en aandacht aan hen. Want uiteindelijk telt dat veel meer dan al die cadeautjes en materiële zaken is gewoon liefde, het gezellig samenzijn en samen genieten.

Lieve mama, ik weet dat jij mijn aandacht zeker en vast hebt gemist de voorbije maanden wanneer ik zo ver weg was, jij krijgt van mij voor kerstmis zeker en vast wat extra aandacht, maar ik weet ook dat je elke keer wanneer ik een Rituals pakketje ontvang reikhalzend vraagt “wanneer jij er nu ook eens zo eentje krijg”,zodat je niet meer stiekem mijn rituals productjes moet opgebruiken. Dus deze is voor jou. Perfect voor jou om even volop te genieten en te ontspannen, voor een beetje welverdiende me-time wanneer je het nodig hebt.

Stuur jouw geliefden ook een lieve boodschap en maak je eigen video, recht vanuit het hart, via deze link. 

Veel liefs, open your heart and be kind,

Gudrun

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be