Yum

Festival survival guide: hoe blijf ik fit op festivals?

fit blijven op festivals

Fit blijven op festivals, hoe doe ik het?

Spoiler alert: ik heb geen tips. Ik blijf niet bepaald gezond en fit op festivals en ben meestal een wrak de dag(en) nadien. En ik zou het voor geen geld van de wereld anders willen doen.

De festivalzomer is begonnen en zoals jullie misschien al wel hebben gemerkt, ben ik ehhmmm… nogal een festivalliefhebber. En dat is nog zacht uitgedrukt. Ik vind het zo tof om de ziel uit mijn lijf te dansen, te lachen, te genieten en gewoon even met niets anders bezig te zijn als plezier hebben. Niets anders neen.

Vandaar dat deze blog dan ook niet meteen is wat je zou verwachten. En als je op zoek bent naar healthy tips, dan ga je die niet vinden. Want als ik op een festival ben is fit zijn en spieren kweken wel het laatste waar ik aan denk. Van sommige blogs met “tips voor festivals” gaan mijn tenen dan ook gewoon krom staan. Als ik tips lees als: neem een shakebeker en wat whey mee, eiwitreppen, wat fruit, blijf van het festivalvoedsel af en drink water ipv frisdrank of alcohol. Seriously guys. De dag dat ik met een shakebeker op een festival eiwitshakes sta te zuipen mag iemand me een mep in mn gezicht verkopen.

Is het echt zò erg om gewoon eens af en toe helemaal niét met dat lijf bezig te zijn? Maar dan ook echt gewoon niet.

Op een festival ben je de hele dag door aan het dansen en in beweging (ofja, ik toch, stilstaan is voor sukkels). Dat wil zeggen dat je een pak meer verbruikt dan op een doordeweekse dag en dat wat extra eten en drinken echt geen verschil gaat maken. Integendeel, op extrema outdoor had ik door al dat dansen maar liefst 100.000 stappen gezet op 2 dagen en bijna 9000 calorieën verbrand. Dat zijn veeeeel frietjes en biertjes verbrand hoor. En dan nog, als je dan toch nog iets meer eet of drinkt dan je verbruikt, dan doe je na het festival gewoon weer lekker normaal gezond en is alles oké.

Ik geef toe, ik denk dat ik op een gemiddelde festivaldag zo goed als geen eiwitten binnen krijg en ja oké, dat is niet optimaal voor spieropbouw en misschien geraak ik wel ergens een mini beetje spieren kwijt, maar hej, dan vlieg je er nadien gewoon weer keihard in, no damage done in the end. En zelfs al ga je dan toch een stapje achteruit wat je lijf betreft, it is so goddamn worth it.

Ik zeg niét dat je je vol moét stoppen met alcohol en frieten, helemaal niet, ik zeg wél dat je gewoon eens even je verstand niet al te veel moet gebruiken en gewoon lekker moet doen waar je op die moment écht zin in hebt. No matter what that is.

Als ik naar een festival ga dan maak ik absoluut niet de “verstandigste” keuzes voor mijn lijf, dat weet ik. Maar je hoeft dan ook niet altijd het beste te doen of het slimste te doen. Uiteindelijk zijn het toch de meest idiote dingen die nadien ervoor zorgen dat je leuke verhalen hebt om na te vertellen 😉 I mean, ik weet dat festivals altijd momenten zijn waarop ik met heimwee terugkijk en waar ik weer heel veel leuke verhalen heb opgespaard die ik later aan mijn kinderen kan vertellen (als ze oud genoeg zijn that is hahaha). En nee, die verhalen gaan niet over shakies drinken en havermoutjes eten.

Ik wil je dan ook eigenlijk maar 1 tip geven voor op festivals: Doe nu gewoon eens écht helemaal waar je zin in hebt en geniet. that’s it. Live a little… ofja, a lot.

Enjoy your summer babies

xoxo

Gudrun

PS: ik zeg niet dat je niets mag meenemen hé, ik neem bijvoorbeeld ook bananen en crackers mee voor bij het ontbijt op de camping en ik drink ook veel water tussendoor, maar iedereen met een beetje gezond verstand kan al wel bedenken dat genoeg drinken (hier bedoel ik dus wel water haha, leven op alcohol is nooit aan te raden) en stevig ontbijten een heel slim plan is als je naar een festival gaat 😉

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Join the discussion One Comment

  • Karly schreef:

    Yes yes and yes, i couldn’t agree more!
    Ik houd van sporten en gezond eten, maar ook van festivals en daar wil ik inderdaad gewoon dansen en genieten en niet alleen maar bewust bezig hoeven zijn!

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be