Yum

diaries from paradise #4: bromo en ijen magic

ijen

Maandag 16 oktober

Maandag sta ik vroeg op om een lesje yoga mee te pikken bij the yoga barn. Yoga in zo’n prachtige omgeving stond altijd al wel op mijn wishlist and it’s fiiiinally happening jeehaaa. Ik kom perongeluk (niet goed gelezen) in een poweryoga class voor gevorderden terecht. Meaning: vol headstands, arm balances, forearm stands and I LOVED it! Is toevallig net wat ik graag doe, op mijn hoofd staan of op mijn armen balanceren. Super leuk ook om al die yogi’s rond mij bezig te zien, ik ben yoga wel gewoon, maar hier zitten wel echt next level yogi’s tussen 😀 Nadien ga ik voor een heerlijk ontbijtje naar Clear café, seriously een van de mooiste plaatsen waar ik ooooit ben geweest. Ik heb super veel zin in fruit en neem dan ook een bord vol exotisch fruit en een cappucino, de cappuccino is echt niet te zuipen, maar blijkbaar staat ubud wel bekend voor niet te zuipen balinese koffie.

clear cafe

Maar goed, het eten is er wel echt fantastisch en het interieur is echt zoooo mooi, ik neem nadien ook nog een zakje koekjes bij het winkeltje van clear café, why? Omdat ze er zo lekker uit zagen en ik er nog zin in had. Daarna ga ik richting ridgewalk voor een wandeling door de prachtige natuur, het is bloedheet, dus ik zweet me echt dood, maar het is echt super mooi, so more than worth it. Daarna eet ik bij alchemie een super lekkere vegan en raw pizza, met een bodem van zongedroogde tomaten yummieee.

Ik blijf er ook nog wat zitten om te bloggen, want je zit er erg gezellig. Daarna ga ik nog wat rondwandelen door de rijstvelden en zet ik me tegen de avond bij bali buda voor een lekkere gado gado. I’ll never ever get tired of peanut sauce, like, ever. Nadien ga ik naar het hotel om nog wat te bloggen en weer op tijd te gaan slapen.

Look how pretty clear café is <3

Dinsdag 17 oktober

Dinsdag sta ik vroeg op om weer richting Canggu te vertrekken, waar ik weer leuke dingen ga doen met de mensen die ik voordien heb leren kennen. Wanneer ik toekom heb ik gigantisch veel honger dus ga ik even naar warung bu mi om mezelf voor geen geld flink vol te kunnen steken. Daarna ga ik nog even gezellig naar het strand met vrienden en gaan we nadien wat eten, maaaar ik ben vergeten waar, volgens mij weeral shady shack. In de avond zoeken we even uit hoeveel het kost om naar java te gaan om de bromo en ijen vulkaan te gaan bezoeken de dag nadien. Heel last minute besluiten we nog even een tour operator te bellen om te vragen of het de dag nadien nog mogelijk is om naar java te gaan, om 20u bellen we en om 8u de volgende dag komen ze ons al ophalen om te vertrekken heeeeej, last minute plans are the best plans. In de avond gaan we nog even naar pretty poison toe, maar niet té laat want de volgende dag moeten we vroeg weg.

Woensdag 18 oktober

Vandaag gaat de wekker al vroeg om richting java te vertrekken. We rijden vandaag helemaal richting bromo, een lange rit van 12uur, om daar dan te overnachten, ofja, enkele uurtjes te slapen want om 3u snachts worden we verwacht om te vertrekken voor zonsopgang mee te pikken op bromo. Heel boeiend is deze dag dus niet haha, rijden tot we daar zijn en dan slapen basically 😀

Donderdag 19 oktober

Vandaag gaat de wekker dus al extreeeeem vroeg. Om 3u staan we buiten om in de jeep te kruipen om nog een uurtje richting de top van de berg te rijden en nog een eindje te lopen. Ik ben heel blij dat het eigenlijk al “laagseizoen” is, want zelfs nu is het eigenlijk nog veel te druk naar mijn zin. Dat gezegd zijnde, ondanks dat er veel te veel toeristen op dezelfde plek zitten om de zonsondergang te zien, is dit by far de mooiste zonsopgang die ik oooooit heb gezien. Die kleuren, echt, fenomenaal. Wel een tip voor mensen die dit ook willen doen: trek genoeg kleren aan want het is KOUD en ik was echt bevroren na daar zo lang stil te staan. (de foto is ZONDER filter en niet bewerkt trouwens, this is really how pretty it is)

Na de zonsopgang gaan we naar beneden om dan de bromo krater zelf te beklimmen, hier hadden we gelukkig een stralend zonnetje en kon deze verkleumde ijsblok in no time weer opwarmen. Ook hier wel iets te veel toeristen naar mijn zin, maar het is wel impressive om zo een actieve krater van dichtbij te zien en vooral ook te horen hoeveel lawaai zoiets maakt.

Nadien gaan we terug naar beneden en rijden we zo’n 6uur richting de ijen vulkaan. Daar gaan we eerst nog een kleine waterval bezoeken en kruipen we weer vroeg ons bed in want deze keer gaat de wekker zelfs al om 1u, auch.

Vrijdag 20 oktober

Waar gisteren de wekker al extreem vroeg ging, deden ze er vandaag nog een schepje bovenop. Om 00u30 ging mijn wekker af, waarna ik perongeluk weer in slaap viel en om 00u55 de gids op mijn deur kwam kloppen: miisssss are you ready. “almoooost”. Niet dus. 5minuten later zat ik in de 4×4 richting ijen vulkaan, ik kan je wel vertellen dat ik me niet bepaald fris en monter voelde, maar goed. Eenmaal daar aangekomen moesten we eerst een tocht van 5km naar boven doen op de vulkaan, die best wel zwaar was voor zo’n slaaphoofd. Gelukkig wist de ijen vulkaan wel zijn verwachtingen in te lossen en werd het MEER dan de moeite waard om zo vroeg voor op te staan, ik heb trouwens nog nooooit zoveel sterren gezien in mijn leven, wat onze tocht naar boven op zich zelfs al de moeite waard maakte. Eenmaal over de rand van de krater moesten we nog wat stijle padjes naar beneden om het blue fire te zien van de zwavelmijnen, serieus, dit is ZO COOL. Ik blijf me soms verbazen over wat voor bijzondere dingen de natuur soms kan doen, want dit is echt echt echt zo magisch. Je moet je voorstellen dat je onder een gigantische sterrenhemel staat en het enige wat je ziet een soort van blauw vuur is, echt super super cool.

Nadien bleven we hier wachten tot de zon opkwam, om dan nog meer verbaasd te worden door de schoonheid van deze plek. Echt waar, zoveel kleuren heb ik nog nooit gezien. Een helder groenblauw meer, felroze hemel, gele stenen en gele rook van de zwavelmijnen en dan oranje en bruine rotsen aan de andere kant, dit was werkelijk adembenemend mooi. Ik kon er wel naar blijven kijken.

Wij hadden blijkbaar ook wel heel veel geluk met het weer, want beter kon het niet. Zwavelrook is namelijk erg giftig, maar de wind stond in de goede richting waardoor het weg van ons en niet naar ons toe waaide, want dan kan je helemaal niet zoveel zien en moet je weg… Ook waren er geen wolken, wat het allemaal nog meer magisch maakte door de sterrenhemel en prachtige roze hemel met zonsopgang. Nadien gingen we weer richting de auto, ontbeten we wat (Rijst met ei, basically breakfast, lunch en dinner tijdens deze 3 dagen hahaha) en was het tijd om weer richting canggu te rijden. Daar gaan we eerst richting shady shack omdat ik nooood heb aan groenten na al die kilo’s rijst. Niets kan me op deze moment meer blij maken dan een nori bowl from my favourite place, fullllll of veggies. In de avond gingen we naar the lawn voor “happy hour” wat eigenlijk de hele avond is. Op zich was ik dood, doodmoe, maar de muziek in the lawn was zoooo leuk dat het uiteindelijk een fantastische avond werd en ik me kapot heb geamuseerd. Eenmaal thuis aangekomen ben ik als een blok in slaap gevallen en heb ik wel 11uur geslapen denk ik. I needed it.

Zaterdag 21 oktober

Ohjaaaa, ik had op instagram al dikwijls de pancake stack van eko café voorbij zien komen, en als échte pancake lover MOEST en zou ik deze dus ook proberen. Today is the daaay.

En ze lossen de verwachtingen meeeer dan in, wat een HUGE pancake stack is dit, dit is dan ook de eerste keer ever dat ik niet alles op krijg en hulp moet inroepen van mijn gezelschap om me te helpen om deze gigantische stapel te verorberen. Nadien gaan we even naar het strand om te surfen en in de middag eet ik lekker bij motion café, perfect pre-workout food voor de eerste training met eat and train!

We gaan met eat and train lekker trainen bij crossfit wanderlust, deze keer een gezellige training van Laura, om er wat in te komen, voor we de dag nadien er helemaal in vliegen. In de avond ga ik met wat vrienden gezellig nog wat eten en een drankje doen bij pretty poison, maar lang hou ik het niet uit aangezien de vermoeidheid van de vorige dagen precies toch nog een beetje aanwezig is en ik de volgende dag alweer vroeg op moet voor een nieuwe crossfit training met eat and train!

Zondag 22 oktober

Zondag gaat de wekker al vroeg voor een crossfit training met eat and train. Er staat een pittige hero wod “lumberjack 20” met veel hardlopen, box jumps, burpees en nog veel meer op de planning, maar daar hou ik gelukkig net van. Ik zweet me dooooood en ben heel blij dat Laura me voordien heeft aangemoedigd toch minstens nog een banaan te eten en niet op een lege maag te komen sporten, ook al was het zo vroeg in de ochtend. Nadien ga ik snel naar mijn homestay om te douchen en snel te gaan ontbijten, want ik heb serieus honger als een paard 😀 We gaan eten bij matcha café, maar ik moet zeggen dat dit serieus tegenviel. Ik nam een soort van big breakfast met ei en “sweet potato toast”, maar de “toast” was bijna gewoon een schijf rauwe zoete aardappel, bovendien was het weinig eten voor veel geld, niet echt een favoriet dus. Wél een topper voor een lekkere matcha latté, maar ik zou het dan ook bij die latté houden en ergens anders gaan eten! Nadien chillen we nog even bij het zwembad met wat vrienden, gaan we nog ergens lunchen (vergeten waar) en in de namiddag gaan we met eat and train nog gezellig wat op het strand sporten, ofja, zij sporten, ik maak foto’s 😀 In de avond gaan we gezellig pizza eten bij la baracca en oh GODDDD wat is deze LEKKER. Serieus de lekkerste pizza die ik al ooit gegeten heb, met burrata mozzarella, heavennnn. Zeker met een glaasje merlot erbij ben ik helemaaaaal happy. Nadien gaan we nog even gezellig naar deus, cosy night out.

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be