Yum

diaries from paradise #3: healthy food paradise

By 26 oktober 2017 persoonlijk No Comments

Week 3 al… whaaaaaaaat. Why. Too fast. Maar oke, het was alweer een fantastische week, just like the two previous ones.

Maandag 9 oktober

In de ochtend ga ik samen met een meisje van mijn hostel naar nyang nyang beach, een afgelegen strand dat blijkbaar erg mooi is, maar niet zo eenvoudig te bereiken. Dat merken we wanneer we toekomen meteen, je moet nog een heel eidn langs een brak en steil zandwegje naar beneden wandelen voor je uiteindelijk aan het strand komt. Maar oooooh boy it’s so goddamn worth it. Dit was echt een van de mooiste stranden ever en is exàct wat je je voorstelt wanneer je aan paradise denkt. Niemand op het strand, 200m lang strand zonder enige voetstappen, helderblauw water, palmbomen achter je en toch één of andere balinees die verse kokosnoten verkocht midden op dat verlaten strand, om het plaatje helemaal af te maken. Ik vraag me er wel bij af hoe deze meneer kan overleven… We hebben er 2uur gezeten en er was letterlijk niemand, het is een super steile afdaling en die dingen daar beneden krijgen is dus echt niet vanzelfsprekend… Misschien was die 50duizend rupiah (net iets meer dan 3 euro) wel het enige wat hij op een hele dag krijgt… I don’t know, heel leuk voor ons natuurlijk, maar soms voel ik me toch een beetje beschaamd voor mijn “rijkdom” ofzo en vraag ik me af of het voor die mensen niet super kut is om telken met de rijkdom van toeristen geconfronteerd te worden.

na 2 uurtjes krijgen we honger en zetten we onze trip naar boven weer in, one hell of a sweaty beklimming in deze hitte. Daarna gaan we eten bij drifter, een super leuk tentjein uluwatu. Ik neem een heeeerlijke salade. Daarna gaan we met de scooter naar dreamland beach, maar ohjeeee, dit is écht niet my type of beach. Leuk strand om hilarische taferelen van chinese toeristen in de vreemdste zwempakken te aanschouwen en af en toe door een groepje chinese toeristen gevraagd te worden om op de foto te gaan omdat je blond bent en dus voor hen een toeristische attractie haha. Wel grappig hoe aziatische mensen alle moeite van de wereld doen om niet bruin te worden, tot paraplus, jassen, en whitening bodylotion en zelfs deodorant aan toe… Terwijl westerlingen dan weer niets liever willen als een lekker bruin kleurtje. Watch out dus wel als je hier bodylotion ofzo koopt, in heel veel bodylotion zit namelijk van dat whitening spul en you don’t want that.

Daarna keer ik weer terug van uluwatu naar canggu, omdat ik daar heb afgesproken met wat mensen die ik heb leren kennen. En omdat ik verliefd ben op canggu en er altijd zou willen blijven haha.Ik slaap deze keer in layday hostel, deze hostel kan je niet op booking.com vinden, maar wordt door iedereen daar aangeraden en ik snap meteen waarom wanneer ik toekom. De hostel is gigantisch en ik slaap in een nieuw stuk dat nog maar 3 dagen open is, met een eigen zwembad. Je hebt eigenlijk 3 afzonderlijke delen van de hostel, telkens elk met een eigen zwembad. Aan de bar is een superleuke sfeer en dit is echt ideaaaaal for people like me die alleen reizen. Ik ken er gelukkig ook wel al een paar mensen van voordien, dus dat is ook fijn! Ik had nog niet avond gegeten en de rest ook niet, dus gaan we gezellig met zijn allen bij Concrete eten, zodat de boys ook wat kunnen skaten tussen het eten door Het is namelijk een restaurant met een skatebowl aan, super vet. Ik neem een tempeh burger die verrassend genoeg écht fantastisch is, met zoete aardappel frietjes dan nog, purfect! Heel laat maken we het niet, want iedereen is redelijk moe.

(oke weuwwww wat een lange tekst, maar goed)

Dinsdag 10 oktober

Dinsdag gaan we eerst met wat mensen ontbijten bij Canteen, ik neem er een quinoa breakfast salad. Ik weet dat ik het al gezegd heb maar gezond eten is hier zooooo freaking easy, plus je hebt gewoon ook minder zin in vettig en ongezond eten door de hitte, ofja, ik toch. Nadien ga ik even terug naar mijn hostel, waar een paar mensen vragen of ik mee kom naar het strand so I’m off to the beaaaach. Tegen 16u doen we een poolparty in “ons” deel van de hostel, omdat dat nu dus nog maar net open is. We kopen wat bintang’s in de bar, muziekje op and chilllll. Na een paar uurtjes besluiten we ons allemaal om te kleden en ons klaar te maken om wat te gaan eten. Daarna ben ik precies vergeten waar we zijn gaan eten hmmmmmm, was niet zo boeiend dus. Volgens mij zijn we toen eerst naar pretty poison gegaan en nadien wat gaan eten in pitstop en daaaan nog even verder gaan dansen hoorayyyy.

Woensdag 11 oktober

We ontbijten gezellig bij betelnut, waar ik deze keer weeral ga voor toast met avocado, gepocheerd ei en fruitsalade. Sorry, hooked to the avo-toast haha. Daarna gaan we richting echo beach for some surfing, the boys, not me, want daar kan ik niet zo goed surfen haha, te moeilijk. Daarna hangen we nog wat rond bij het zwembad en krijgen we het geniale idee om een fles wijn te kopen. Ik zeg geniaal, dat was het niet… just read on haha. De combinatie van een halve fles wijn, nog niets gegeten hebben en de hoge temperaturen maakten uiteraard dat die wijn direct naar mijn hoofd steeg. Na een snelle douche gaan we met zijn allen  eerst happy hour doen bij layday hostel, dan gaan we mexicaans eten omdat het de laatste dag is van 1 iemand van onze bende. Ik eet taco’s, dat terzijde, maar daarnaast besluit die jongen om iedereen te trakteren op margarita’s. You see where this is going right? Na die margarita’s vond hij het oook nog eens nodig om iedereen op tequila te trakteren… Jullie voelen hem al aankomen right? Ik heb een poging gedaan om mee te gaan naar old man’s, waar ik welgeteld 20 minuten ben geweest tot ik het niet meer aan kon en naar huis ben gegaan en als een BLOK in slaap ben gevallen tot de volgende ochtend. That is what tequila does to me, ik val er dus gewoon van in slaap :p Blijkbaar hebben ze om 4u snachts nog dronken op mijn deur zitten bonken dat ik moest opstaan en nog mee moest gaan, maar daar weet ik dus niets van (wouldn’t have been amused hahaha).

Breakfast bits 📷 ~ @cookingforluv

A post shared by Betelnut Cafe (@betelnutcafe) on

Donderdag 12 oktober

Wonder boven wonder stond ik zonder kater op en zou die later op de dag ook niet komen, I mean… HOOOOOW.  Iets met balinese zon en meteen al uitgezweet voor je wakker wordt, dunno haha. We starten onze dag met een lekker ontbijtje middenin de rijstvelden, maar ik ben de naam vergeten, woops. Ik heb zoooveel zin in een smoothie bowl na die dramatische hoeveelheid alcohol de dag voordien en bestel dan ook een mango-pitaya smoothie bowl, met een cappucino.  Nadien gaan we wat dingen doen zoals was weg doen, naar de winkel voor nieuwe zonnecrème blablabla beetje zwembad-hangen en dan is het alweer tijd voooor lunch. We gaan ein-de-lijk naar shady shack, waar ik al zooooveel goede verhalen over heb gehoord, en hoooooly wow, ze lassen hun hoge verwachtingen zeker en vast in.  Ik neem de nori bowl, of moet ik zeggen… heaven bowl? Seriously, dit was écht een van de lekkerste dingen die ik ooooit in mijn leven heb gegeten. Ik wil dit elke dag, not kidding, daar ga ik sowieso naar terug als ik weer in canggu ben.

Nadien gaan we met onze groep met dirtbikes on the beach rijden tot zonsondergang (het is dan 16 ofzo, zonsondergang is al rond 18u hier, super vroeg!). Een paar van de jongens die mee zijn zijn knettergek, maar goed, crazy people are the best people, toch?! Daarna keren we weer naar huis om wat te gaan eten, de jongens willen steak, maar dat eet ik niet en helaas hebben ze niet zoveel vegetarische opties in dit restaurant (het is dan ook een vleesrestaurant haha) dus ik neem een salade met tempeh, wat ze gelukkig wel hadden. Niet een van mijn favoriete restaurants dus en ik ben de naam zelfs al vergeten haha. Nadien is het weer tijd voooor pretty poison jippieee, love that place.  Ook even binnen gesprongen bij gimme shelter en old man’s, maar dat was niet zo boeiend.

Vrijdag 13 oktober

Vandaaaag gaan we weer ontbijten bij canteen, wat vlakbij onze guesthouse ligt. Ik neem er een fruitsalade en mushroom toast met poached eggs. Lekkaahhhh. Daarna gaan we zwembad-hangen en surfen en in de avond is het een leuk optreden bij DEUS, again die motorcycle bar. Voordien gaan we nog eerst met zen allen poke bowls eten bij poke poke, OHYESSS. eerste poke bowl uit mijn leven en deze zijn echt zo intens lekker, ook zit er belachelijk veel vis in, want vis is hier dus helemaaal niet zo duur als in België. Die avond maken we het niet zo laat en gaan we gewoon gezellig iets drinken bij deus en nadien naar huis, want de volgende dag wil ik op tijd opstaan om naar ubud te vertrekken! Na een paar dagen zoveel mensen te leren kennen, drukte en feestjes kijk ik er eerlijk gezegd wel naar uit om even op mezelf ubud te verkennen, wat yoga te doen, hotspots te verkennen en eindelijk mijn laptop nog eens openklappen om wat aan blogjes te werken.

It is all about creativity 🙌 📷@esterbjerregaard

A post shared by Pokepokecanggu (@pokepokecanggu) on

Zaterdag 14 oktober

Zaterdag ga ik eerst nog ontbijten bij gypsy, waar ik de “indecisive” neem, cus that’s me. Bestaande uit avo toast met ei en baba ganoush. Ik moet wel zeggen dat ze hier ook sour cream op hadden gedaan en dat dat van mij eigenlijk niet hoefde omdat het iets te fel doorsmaakte. Tegen de middag stap ik in de taxi richtiiiiing ubud jippieee. Het is eigenlijk totaal niet zo ver in kilometers, maar het verkeer in bali is gewoon zo schijt en snelwegen kennen ze hier niet, dus over die korte afstand doen we uiteindelijk toch echt nog 1,5 uur ofzo. Maar goed, eenmaal daar rijden we het einde al door de prachtige rijstvelden and I can’t waaaaait om daar lekker door te cruizen met de scooter. Zelf ga ik vandaag even de stad in om wat te verkennen, wat door de straatjes te lopen, heerlijk eten bij watercress café waar ik de salade met pompoen neem en omdat het zo bekend staat om de lekkere taartjes neem ik een stuk snickers cheesecake mee voor later. Ik vul mijn dag verder met wat rondrijden en wandelen door de rijstvelden, zo intens mooi. Tegen 18u ofzo ga ik naar mijn hotel om te douchen, wat te bloggen en tegen 20u ga ik nog snel heel eenvoudig. bij een warung wat nasi eten. Daarna nog een serie kijken und time for bedddd.

Zondag 15 oktober

Zondag wil ik eigenlijk heel vroeg opstaan voor een sunrise trekking en yoga, maar ik geraak om een of andere reden echt niet uit mijn bed. I guess dat dat slaaptekort van de vorige 2 weken me toch begint in te halen :p Ik blijf dus echt schandalig lang in bed liggen, voor ik opsta om in het centrum van Ubud op healthy-hotspot jacht te gaan voor een lekker ontbijtje. Ik ontbijt uiteindelijk bij KAFE en hooooly wow,  ik neem glutenvrije pineapple pancakes met blueberry compote en ze zijn ECHT goddelijk. Daarna loop ik wat rond in de stad om een beetje te verkennen, ik wandel langs the yoga barn, snuister wat in lokale shops, neem een kijkje in de bali buda shop,..; een beetje vanalles, daarna zet ik mezelf bij atman’s kafé voor lunch/dinner/whatever, het is inmiddels 16u30, dus ik weet niet hoe je dat moet noemen :p Ik neem een vegan pizza, my first vegan pizza eveeeerrrrr, als pizza-addict heb ik best wel hoge verwachtingen en ik twijfel of het wel zo goed kan zijn als echte pizza. MAARNEEE, wauw, hoe lekker is dit! De cashew “parmesan” erop smaakt écht gewoon naar parmesan en I swear moesten ze dit in België verkopen at ik geen gewone pizza meer, ever. Dit is écht super lekker. Ik blijf daar nog wat lang hangen voor ik weer naar het hotel toe ga, even wat blogjes bijwerken, bijlezen op andere blogs,… Dan ga ik naar mijn hotel voor een heuse ketchup-groen haar reddingsactie. Want ja hoor, this girl here haar haar heeft besloten een prachtige groene schijn te krijgen van het zwemmen, joy. Ik las online dat je dit met ketchup er weer uit kan krijgen en aangezien dat hier maar 50 cent kost is dat het proberen waard… So letsgooo, 30 minuten met ketchup in mijn haar vertoeven in mijn hotelkamer, schoon zicht hahaha. Is het héél raar als ik zeg dat ik zin kreeg in frietjes door de geur van die ketchup, serieus, kan ik ooooit gewoon eens NIET aan eten denken haha. Maar goed, ondanks dat de housekeeping waarschijnlijk gaat denken dat ik iemand vermoord heb in mijn kamer works the ketchup magically en all the green is goooone. Ketchup is my best friend from now on. Nadien skype ik nog even met mijn mama, neefje en zus. Super fijn om mijn mamie nog eens te horen en dat kleine schattige ventje nog eens te zien. En that was it basically I think, nadien nog wat bloggen en serietje kijken, chilllll.

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be