Yum

Diaries from paradise #2: good food, lots of bintang and dreamy beaches

By 16 oktober 2017 persoonlijk No Comments

Alweer week 2, noooooh, ik wou dat de tijd hier trager ging, maar goed, dat deed ie dus niet šŸ˜€ Ik heb mijn laptop alleenĀ 10 dagen niet uit mijn rugzak gehaald omdat ik met andere dingen bezig was en ik heb wat moeite met de dagen te reconstrueren want ik weet dus niet meer wanneer ik wat gedaan heb hahaha šŸ˜€ MAAR GOED, let’s try to reconstruct things a bit šŸ˜€

Let’s go!

Maandag 2 oktober

Helaas helaas komt hier aan Tine haar vakantie een eindeā€¦ Na een uitgebreid ontbijt in het hotel gaan we nog even wat souvenirtjes zoeken voor haar ouders en dan is het tijd om te vertrekken helaas. Soms zo raar wat voor een grote band je met iemand kan opbouwen op zo korte tijd. Ik ken TIne eigenlijk nog maar Ć©cht goed van in Juni, maar na heel wat festivals, feestjes en een paar dagen Bali is er een vriendschap ontstaan en plannen voor in de toekomst die me heeeel erg blij maken. TIne, you know I love youuuuu and weā€™ll make more memories together <3

Wanneer tine weg is ga ik op mijn kamer nog even wat werken, maar lang hou ik dit niet uit. De vorige avond was namelijk behoooorlijk stevig en mijn kater is dan ook behoorlijk ehhmmm, kut. Ik ga eerst even aan het zwembad chillen in de hoop dat die kater verdwijnt, maar al snel kruip ik toch even in mijn kamer om een dutje te doenā€¦ I need it. Tegen 16u krijg ik zoveel honger dat ik even een berichtje stuur of iemand van de mensen die ik hier al heb leren kennen zin heeft om te gaan eten. Tegen 18u gaan we eten bij earth cafĆ© in seminyak, helemaal vegan, vers, organic en suuuuperlekker. Ik neem een mediterranean plate met humus, falafel en nog heel wat andere lekkere dingenen, geserveerd met pitabrood.

Ā Nadien gaan we bij creamery nog een ijsje eten. Daar wordt het ijs vers gemaakt met behulp van stikstof, super cool om te zien! Ik neem een ijsje met cookies en chocoladesaus, yummiieeee.

Na 8 dagen met gemiddeld 3 uur slaap per nacht ben ik nadien dood-dood moe en besluit ik omĀ  nadien gewoon in bed te kruipenā€¦

Dinsdag 3 oktober

En my god, dat was nodigā€¦ Na zoveel nachten met amper slaap, slaap ik maar liefst 10u voor ik mezelf uit bed rol om een ontbijtje te gaan halen. Ik ga vandaag naar een superleuk en hip plekje vlakbij mijn hotel: Nude canggu. Canggu zit VOL, maar dan ook echt VOL met hippe healthy hotspots, je wordt er met aƧai bowls en avocado toast om de oren gesmeten om het zo te zeggen. Wel probeer ik mijn vakantie op een klein budget te doen en die healthy hotspots kosten wel een stuk meer dan bij lokale warungs te gaan eten, waar je al voor 2 Ć  3 euro een gigantische (en als je de goede warungs weet zijn, ook een super lekkere) maaltijd hebt, maar bij de hippe tentjes betaal je toch al snel meer dan het dubbele. Ik probeer dus cheap food af te wisselen met de hippere dingen, zodat ik een beetje van alles heb! Bij Nude neem ik een Pitay bowl, dat is een soort aƧai bowl, maar dan met pitay (dragonfruit) in plaats van aƧai berries. De kleur van dit ding is echt insaaaane pretty, zo mooi roos, je kan echt gewoon niet anders dan vrolijk worden van dit soort ontbijtjes.

Na het ontbijtje rijd ik naar het strand om wat te surfen. Ofja, poging tot, want ik kan helemaal niet surfen, dus je kan het beter: peddelen-peddelen-peddelen-poging tot rechtstaan-vallen noemen, maar dat klinkt nu eenmaal niet zo goed. Daarna ga ik nog even een duikje nemen in het zwembad van het hotel om al het zand en zout van me af te krijgen, voor ik de crossfit in duik. Onderweg van het strand stop ik nog even bij een kraampje voor een heerlijke verse pitaya te kopen, ik heb dit nog NOOIT gegeten zo en wilde het altijd al eens proeven, dus was dit de ideale moment om er eens eentje te proberen, perfect als verfrissing na de crossfit! Dan duik ik dus S2S crossfit binnen voor een lesje crossfit, waar ik meteen al iemand van crossfit amsterdam tegen het lijf loop, zo grappig šŸ˜€ Ik knal er een heerlijke workout door, al moet ik zeggen dat je echt wel het verschil voelt hoe snel je buiten adem bent door de temperatuur. Ik zweet echt abnormaal hard en het lijkt echt alsof ik recht in een zwembad gesprongen ben.

Crossfit in paradise part one šŸŒ“ I think I have never sweated this much in my entire life, but it felt so goooood to work out again after not being able to for 6 days. šŸ’Ŗ had an awesome, super sweaty šŸ˜…, workout and ran into this awesome dude @mamolina90 from @amsterdamcrossfit too. Until the next workout Mark šŸ‘‹ – Be sure to check out @s2scrossfit_bali their eat-sleep-lift packages for sporty people like me! You can stay at the beautiful hotel I'm staying in right now (@koasurferhotel) and get fit in paradiiiise woohoo. Trust me, you'll love it! – – – – #adidas #adidasoriginals #adidasrunning #fitlife #fitfamnl #travelgram #bali #canggu #reebokcrossfit #morning #summer #girlswholift #girlswithmuscles #abs #fitfam #fitgirl #fitgirlsnl #fitdutchie #fitgirlcode #belgianblogger #dutchblogger #fitfamnl #fitnessblogger #crossfit

A post shared by G U D R U N šŸ‡§šŸ‡Ŗ (@gudrunhespel) on

Na de workout geniet ik even bij het zwembad van mijn pitaya, voor ik in de douche spring en nog even wat aan fotoā€™s werken. Daarna ga ik weer naar mijn favoriete warung om wat lekkers te eten, yummmm. Nadien doe ik eigenlijk niets meer, ik kruip vroeg in bed om in de ochtend crossfit mee te kunnen doen.

Woensdag 4 oktober

ik sta vandaag vroeg op om naar de crossfit te gaan voor alweer een flinke zweetsessie. deze keer squaaaats on the menu en ik heb er zin innn. Mijn training gaat super goed en na de sessie ga ik snel naar het hotel om uit te checken en te douchen. Daarna ga ik naar mijn nieuwe hostel, in een hotel zitten is namelijk wel leuk als je niet alleen bent, maar als je alleen bent is een hostel zĆ² veel leuker! Eenmaal daar ben ik ondertussen aan het sterven van de honger, het is tegen dan al 12u denk ik en ik had nog niets gegeten (want geen tijd voor de crossfit en moest meteen erna haasten om uit te checken) dus ik ga naar warung bu-mi, waar ik me voor geen geld lekker vol kan proppen. Ideaaaaal. Daarna ga ik nog even naar het strand en in de avond staat er een stevige dans-sessie bij old man’s op de planning. Ik spreek af voor een drankje met het koppel uit amsterdam dat ik net had leren kennen en eens daar loop ik nog een bende australiĆ«rs tegen het lijf van een vorig feestje.

Ik denk trouwens dat er meer australiƫrs in canggu zitten dan balinezen, seriously. Wel heel leuke mensen allemaal ofcours, allemaal een hele chille surfvibe, maar heel dikwijls wel een HEEL moeilijk te verstaan accent. Ik versta brits en amerikaans engels perfect, maar dat australische is toch echt wel heel anders. Het is een beetje zoals een west-vlaming en een nederlander ook wel dezelfde woorden gebruiken, maar elkaar toch niet echt zullen verstaan :p Maar goed, het wordt weeral een legendarische avond en ik leer nog heel leuke mensen uit mijn eigen hostel kennen.

En toen liep het mis… Niet met mij, integendeel, maar met bloggen… want we zijn nu 10 dagen later en het is de eerste keer dat die laptop uit mijn rugzak komt. Oeps. Dus vanaf nu wordt het reconstrueren wat ik nog weet haha. Sorryyy!

Donderdag 5 oktober

Aangezien het de avond voordien bessssst laat was (3 uur ofzo, denk ik, ik weet het niet meer hahaha), kom ik pas tegen de middag uit bed. We gaan op het gemak ontbijten bij Deus, een suuuuper vette motorcycle bar thingy, maar ze hebben ook lekker eten en op het terras achteraan zit je echt super gezellig! Ik neem de “little green thing” salade met veeeel groen en geroosterde noten, beetje detox na die stevige avond de dag voordien haha. In deus staat trouwen een brommer waar ik ZOOO verliefd op ben, vintage look, beige kleur echt puuurrrrfect. If only I had the money haha.

Nadien weet ik eigenlijk niet meer goed wat we gedaan hebben haha. Ik denkkkk naar het strand gaan, but not sure. In de avond eet ik weer bij mijn favoriete warung: warung bu mi. Tonnnssss of veggies en heel veel tempeh en tofu, yezz please. I mean, just look at their foooood.

Daarna drinken we samen in de hostel de zoveelste bintang van de vakantie en gaan we naar pretty poison. Vanavond is er een skating contest en ik vind het suuuuupertof om naar te kijken. We gaan er met een paar mensen heen en nadien gaan we weeral dansjes doen op sandbar, another day, another epic night.

Vrijdag 6 oktober

VandaagĀ gaan we lekker ontbijten bij betelnut, veel mensen hadden dit al aangeraden, maar ik had het eigenlijk zelf nog niet geprobeerd. Ik neem toast met avocado en gepocheerde eitjes en een cappucino, heeeeerlijk.

Breakfast bits šŸ“· ~ @cookingforluv

A post shared by Betelnut Cafe (@betelnutcafe) on

Vegetarisch eten is trouwens the most easy thing in the world wanneer je in bali bent, o-ver-al hebben ze vegetarische en zelfs vegan opties. Ik heb dan ook eigenlijk de laatste 10 dagen altijd vegetarisch gegeten, niet vegan want ik heb wel dikwijls eitjes gegeten. daarna gaan we naar het strand en doe ik nog een poging tot surfen, super fijn. In de avond gaan we naar een optreden zien in old man’s met wat mensen en daarna chillen we nog wat aan hun villa, good night.

Zaterdag 7 oktober

Ik sta vroeg op om naar nusa dua te vertrekken, ikĀ wil daar een dagje wat rond cruizen omdat er veel mooie strandjes te vinden zijn… Helaas helaas gooit het weer serieus wat roet in het eten en zit ik de hele dag bijna vast in mijn hotelkamer. wanneer de regen even wat minder is ga ik naar buiten om de scooter te nemen op zoek naar iets lekkers om te eten. Shouldn’t have done that, want wanneer ik aan het eten ben besluit het ineens gigantisch hard te gaan onweren, waardoor alle straten onder water staan en ik vast zit in het restaurantje… Nuja, die indonesiĆ«rs rijden er gewoon nog door met de scooter, maar dat durf ik echt niet aangezien ik totaal geen ervaring heb met scooters… Na me een uur dood te vervelen besluit ik een taxi te bellen, het ziet er niet naar uit dat het snel gaat stoppen met onweren en ik kan echt niets niets doen daar, dus ik laat mijn scooter achter en ga deze de volgende dag gewoon halen. Op het hotel doe ik dan even een leuke workout, om toch iets nuttig te doen šŸ˜€

Zondag 8 oktober

zondag sta ik heel vroeg op om dan toch nog te doen wat ik zaterdag gepland had. Ik neem eerst een taxi terug richting geger beach om mijn scooter te halen en daar nog wat foto’s te maken.

Daarna rijd ik door naar pandawa beach, een niet zo bekend strand en er is bijna niemand. Ik klim over een berg rotsen om uit te komen op een soort van private beach, suuuuuuper mooi, maar het begint hoogtij te worden en ik het wordt een beetje gevaarlijk, dus voor ik helemaal ingesloten wordt klim ik snel terug en wandel ik nog helemaal naar boven om uit te komen op een klif met prachtig uitzicht. Daarna kruip ik weer op mijn scooter en rijd ik door naar green bowl beach. Een prachtig strand dat je enkel kan bereiken door een hele hoop trappen naar beneden te nemen. Daarna ga ik weer terug naar mijn hotel omĀ  uit te checken en mijn tocht verder te zetten richting uluwatu. Daar logeer ik in een hostel en meteen wanneer ik aankom word ik al uitgenodigd om samen met iedereen naar de fire dance in de uluwatu tmeple te gaan kijken, super fijn! We gaan met 23 mensen van de hostel allen samen richting tempel en nadien zetten we onze weg verder naar fin’s beach club, famous voor zijn feestjes op zondagavond. Het is er erg leuk, maar iets tĆ© druk en te duur naar mijn zin (3 euro voor Ć©Ć©n bintang, that’s a lot, dan kan je goedkoper uitgaan in BelgiĆ« :p). Ik heb het toch meer voor de sandbar feestjes in canggu on the beach.

Sooooo onto the next week!

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be