Yum

Back on track: eetdagboek

soep&zoet

Na 2 maanden van junkfood en alcohol, met een sporadische appel tussendoor (wel iets meer gezonde dingen hoor, maar bij wijze van spreken 😉 ), was het tijd om er deze week (week van 21 augustus, ik post dit een weekje later 😉 ) weer in te vliegen en die healthy vibe weer boven te halen. Op instagram stories deel ik dikwijls wel al stukjes van wat ik eet, maar toch krijg ik nog dikwjils de vraag hoe zo een “goede” week er voor mij dan uit ziet. Ik besloot daarom voor jullie een eetdagboekje bij te houden van deze week.

Ik tel geen calorieën en weeg niets af, ik eet op gevoel en gebruik mijn gezond verstand een beetje. Ik heb geprobeerd de hoeveelheden grof weer te geven om jullie een beter idee te geven. Exacte macro’s ofzo weet ik dus niet, maar dit is wat goed voelt voor mijn lijf. In de week gezond, in het weekend minder, precies zoals ik het wil. Ook vind ik het belangrijk om mee te geven dat je dit niet letterlijk moet gaan kopiëren, ieder lichaam is anders, ieder lichaam heeft wat anders nodig en wat voor mij werkt hoeft daarom niet te werken voor jou 🙂 Zoek naar je eigen balans, wat goed voelt voor jou en kopieer niet klakkeloos iemand anders zijn eetdagboek 🙂

Zoals je ziet eet ik mijn grootste en warme maaltijd meestal op de middag op het werk. Dit omdat ik sinds kort in de avond crossfit en dan later thuis ben en liefst geen te zware maaltijd eet voor het slapengaan. Ik ben dikwijls pas rond 21u thuis, dan eet ik liever nog iets licht, want om 23u kruip ik al in mijn bed, bovendien ben ik dan meestal toch te tam om nog te koken.

Maandag

O: hele bak alpro go on (verslaafd) met een nectarine en biologische chocolade granola (van het merk “smaakt”)
L: ¨paar scheppen rijst met halve zak (zak van 400g) wokgroenten en bakje vegetarisch gehakt (200g) met sojasaus, sesamolie, rice vinegar en allerlei kruiden
T: appel
A: havermout met een scoop vegan eiwitpoeder, een banaan en pindakaas (mijn koelkast was helemaal leeg (nog geen tijd gehad om te winkelen en enkel nog wat in de vriezer zitten, maar aangezien ik maar 30min had om te eten voor crossfit was dat dus geen optie)
T: post-workout heb ik nog snel mijn lunch voor de volgende 2 dagen gemaakt met (inmiddels ontdooide) tofu, wokgroenten, soja saus en quinoa with sriracha on toppp. Ik verdeelde dit over 2 bakjes en nam nog een kleine portie die ik meteen op at
T2: smart squeeze chocolade van bodyenfitshop met wat hagelslag en handje amandelen

Dinsdag

O: wat ontbijten betreft ben ik oersaai op werkdagen, ik ontbijt dan op mijn werk en daar eet ik dus altijd hetzelfde: bak alpro go on met nectarine en granola
L: portie van wat ik de dag voordien maakte: tofu met wokgroenten en quinoa
T1: vegan protein bar fitshe en een appel (pre-workout)
T2: meteen na crossfit een vegan eiwitshake
A: 4 volkoren boterhammen met humus, avocado en hennepzaad en daarnaast gewoon nog een paar worteltjes met humus
T: weeral smart squeeze chocolade met hagelslag… verslavend

Woensdag

O: havermout met vegan eiwitpoeder, banaan en hennepzaad
L: zelfde als dinsdag: tofu met wokgroenten en quinoa
T1: grote nectarine en handje amandelen
T2: halve bak alpro go on en een appel (voor crossfit)
A: açai bowl van 2 bevroren bananen, açai poeder, schep puur hennep eiwit, beetje alpro go on, wat extra blauwe bessen er bovenop, chiazaad en geraspte kokos (het was heet en ik had zin in iets fris :D)
T: 3 rijstwafels met pindakaas

Donderdag

O: alpro go on met blauwe bessen en granola
L: Bakje vegetarische kipstukjes van de vegetarische slager met broccoli en champignons, gebakken in geitenkaas en een bruin bolletje erbij
T: vegan eiwitreep fitshe + nectarine
A:  vier volkoren boterhammen met humus, rode biet en geroosterde pijnboompitjes
T: appel met pindakaas en hagelslag

Vrijdag

O: havermout met banaan en vegan eiwitpoeder
L: zelfde als de dag voordien: Bakje vegetarische kipstukjes van de vegetarische slager met broccoli en champignons, gebakken in geitenkaas en een bruin bolletje erbij
T: nectarine
T: 5 rijstwafels
A: 4 wasa crackers vezelrijk met heeel veel humus, avocado en rode biet en eentje met choco
T: bak alpro go on met granola

Zaterdag

O: halve bak alpro go on met een banaan
L: ik ging met mijn ouders brunchen bij soep en zoet whiii en daar had ik: 2 american pancakejes met vers fruit en wat poedersuiker, klein bakje griekse yoghurt met granola, avocado met ei en zalm, toast met chorizo, groene asperges en feta, croissantje met helft verse frambozenjam en helft huisgemaakte chocopasta, versgebakken brood met nog wat jam en choco, glaasje cava, glaasje vers appel-citroensap en een ice-coffee met vanille siroop en amandelmelk.
T: paar wortels, cuz u know, balans enzo 😀
A: vriendinnetje kookt thais voor me jippiiee, met een glaasje wijn en chips vooraf

Zondag

O: brunchen with the family: 4 bruine pistoletjes met een beetje vanalles op
L: yoghurt met muesli
T: fitshe energy reep
T: doritos chips met salsa
A: frietjessssss met een “twijfelaar”, cuz that’s who I am, en joppie saus

Zooo, dat was voor mij een prima weekje, perfecte combo tussen gezond en ongezond!

Vinden jullie dit soort dagboekjes leuk en moet ik dit vaker doen? Let me know in de comments!

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be