Yum

5 Tips om gezond en fit te blijven ondanks een druk leven

kettlebell workout

Zelf heb ik het de laatste maanden echt bizar druk, ondanks dat ik hierdoor met het gezond eten wel serieus uit de bocht gevlogen ben (lees: leven op boterhammen met choco), heb ik ondertussen wel aardig mijn weg gevonden om ondanks alle drukte toch gezond en fit te blijven. Hoe pak ik dit aan?

  1. Mealpreppen. Gezond eten kan best een uitdaging zijn als je zo goed als geen tijd hebt om vers te koken in de week. Daarom kan mealpreppen een érg handige oplossing zijn om drukke periodes te overbruggen, zodat je niet altijd naar het eerste het beste dat in je buurt komt grijpt of al sneller de snackbar binnenduikt voor een snelle hap. Ik reserveer hiervoor elke zondag een uurtje waarin ik mijn maaltijden voor in de week maak, ik zorg dat ik er 2 à 3 verschillende heb zodat ik toch wat kan afwisselen. Hiervan laat ik er dan 2 uit de koelkast en de rest vries ik in, de avond voordien haal ik dan een bakje uit de vriezer en laat ik dit ontdooien in de koelkast, zodat ik elke dag een gezonde en lekkere maaltijd heb!
  2. Als je een hele dag weg moet, bijvoorbeeld naar het werk: leg dan de avond voordien alles al klaar wat je mee wil nemen. Leg gezonde snacks klaar, leg alles voor een gezond ontbijt klaar en neem een gezonde lunch mee. Zo ben je voorbereid en heb je altijd gezond eten bij je, voor wanneer de honger komt, en ga je minder verleid worden door ongezonde snacks of afhaal-lunch op het werk!
  3. Zet je wekker een uurtje vroeger om te sporten. I know, dit is niet voor iedereen weggelegd, maar serieus, sinds ik in de ochtend ben beginnen sporten heb ik ZO veel meer energie overdag en haal ik veel meer uit mijn workouts. De verleiding is soms erg groot om na een drukke en vermoeiende werkdag niet meer de sportschool in te willen duiken en gewoon languit op de bank te gaan hangen. Door de workout aan het begin van de dag te plannen heb je al je energie nog voor je workout en kan je ’s avonds gewoon lekker niets doen. Het is aan het begin misschien even doorbijten om vroeger op te staan, trust me, I know, maar het went echt zò snel en voor je het weet ben je verkocht aan sporten in de ochtend!
  4. Plan vooruit! Planning is cruciaal om je doelen te bereiken. Wil je gezond en fit worden? Plan dan je workouts ook effectief in in je agenda, zorg dat je op voorhand nadenkt over wat je in een week wil eten zodat je niets vergeet in de supermarkt. Zo ben jij de drukte en verleiding voor en start je goed voorbereid aan een fitte week!
  5. korte, maar krachtige workouts are key! Sommigen denken dat je uren in de gym moet spenderen om fit te worden, maar met korte, maar krachtige workouts kan je je lichamelijke fitheid al heel wat de hoogte in jagen. Op drukke dagen kan een korte HIIT (high intensity interval training) je lichaam al een flinke boost geven en je verbranding op speed-tempo te zetten. 20 minuutjes lekker knallen kan iedereen wel in zijn planning krijgen toch? In de ochtend of in de avond, of zelfs voor de tv, maar zorg dan wel dat je het uiterste uit je workout haalt! Ook in de gym heeft het geen zin om 2u aan een slakkengangetje te trainen, zet er wat vaart achter, push jezelf en dan heb je een stevige krachttraining echt wel in een uurtje afgerond!

Go get em tigersssss, you got this!

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be