Yum

5 eenvoudige hacks om calorieën te besparen in je favoriete gerechten

courgette pasta

Over het algemeen eet ik redelijk gezond en gebruik ik eigenlijk geen trucjes om calorieën te besparen omdat ik écht wel veel mag eten zonder aan te komen. De voorbije 10 dagen echter heb ik 4 keer pizza en 3 keer frietjes gegeten plus ook wel stevig wat alcohol gedronken. Trust me, als ik dat blijf doen dan komen die kilo’s er ook wel bij hoor 😉 Ook ik kan niet zomaar elke dag een heus foodfestijn vieren en moet af en toe ook weer eens wat beter op mijn voeding letten als anders. Na zo’n ongezonde week probeer ik dan ook met een paar handige trucjes hier en daar wat calorieën te besparen. Je hoeft namelijk helemaal geen honger te lijden of je favoriete gerechten op te geven als je een beetje slimmer kookt!

  1. Leven zonder pasta? No way josé. Gelukkig bestaat er een manier om van je favoriete pasta te genieten zònder al te veel calorieën. Courgettepasta is hiervoor dé ideale oplossing. Super easy: snij een courgette in slierten met een spiraalsnijder, bestrooi met wat zout en laat even “zweten” om het overtollige vocht er uit te krijgen. Dan verwarm je ze in een wokpan of de magnetron en ready is your pasta. Gewoon combineren met je favoriete saus, liefst met veel groentjes 😉 and you’re good to go!
  2. Een gerecht met rijst maken? Bloemkool- of broccolirijst to the rescue! Gewoon in een goede food processor een rauwe bloemkool of broccoli fijnmalen tot het een beetje de consistentie heeft van rijst, even 2min opwarmen met een beetje olie in de pan en hoppaaa, klaar is kees!
  3. Ook zo’n grote fan van thaise curry als ik? Begrijpelijk! Maar kokosmelk is al snel een caloriebommetje. Vervang daarom eens de kokosmelk door (al dan niet plantaardige) yoghurt en het smaakt bijna net hetzelfde, maar met een stuk minder calorieeën.
  4. Pizza prontooo! Elke dag gewone pizza eten is helaaaaaas helaas niet meteen optimaal. Wat ik graag doe is wrap-pizza’s maken, aangezien het vaak de bodem is van de pizza die al een heel groot deel van de calorieën bevat. Gewoon een volkoren wrap nemen, wat tomatensaus erop en rijk beleggen met groentjes en niet al te veel kaas! Als je niet zo lui bent en meer tijd hebt kan je ook een bloemkoolpizza maken!
  5. Zin in echte hollandse kost? Yes please! Aardappelpuree is heel lekker en eigenlijk al helemaal niet zo calorierijk op zich, maar vervang meer als de helft deel door groenten (broccoli, wortels, bloemkool, prei,…) Je kan de aardappel zelfs volledig vervangen door bloemkool. I know, sounds weird, maar met voldoende kruiden en zeker in combinatie met bv broccoli of wortel is het su-per lekker!

Alright, let’s get cooking! Wat staat er vanavond bij jou op het menu?

Author GudrunHespel

More posts by GudrunHespel

Leave a Reply

copyright Fittestyou.be